Tízmilliós bukta a gépjárműszervizben

Gépjárműjavító műhelyek ellenőrzésekor illegálisan használt autódiagnosztikai szoftvereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Nyugat-Dunántúlon.

A pénzügyőrök a Járműipari Forgalmazók Szellemi-tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársaival közös ellenőrzést tartottak nyugat-dunántúli gépjárműszervizekben, illetve gépjármű-alkatrészt forgalmazó üzletekben. A közös ellenőrzés célja az autójavító műhelyekben, üzletekben használt szoftverek jogtisztaságának vizsgálata volt. Az ellenőrzés során egy egyéni vállalkozónál a pénzügyőrök megállapították, hogy az ott használt autódiagnosztikai, illetve számítástechnikai berendezések szoftverei után a szerzői jogdíjakat nem fizették meg, tehát a programokat illegálisan használták. Az okozott vagyoni hátrány meghaladja a tízmillió forintot. A NAV munkatársai lefoglalták az eszközöket, és eljárást kezdeményeztek szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cipóba rejtette a mobiltelefont, mégis lebukott

hét aug 20 , 2018
A 44 éves F. Mihály megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. június 18-án bement egy szegedi áruházba, ahol egy mobiltelefont, cipót és egyéb termékeket tett a kosarába, amivel a próbafülkébe ment. A férfi ezt követően a pénztárnál a telefon kivételével mindent kifizetett. Az áruház biztonsági személyzete felfigyelt a gyanúsított zavart viselkedésére, […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem

Friss, ropogós