Nem illik mobiltelefonnal zavarni a szinészeket

Benedict-Cumberbatch-HamletArra kérte rajongóit Benedict Cumberbatch, hogy ne filmezzenek a londoni Barbican központ Hamlet-feldolgozásán, amelynek főszerepét játssza, mert a mobilkészülékek fénye zavarja a színészeket. A szombat esti előadáson a rendkívül népszerű színésznek újra kellett kezdenie Hamlet híres monológját. Az előadás végeztével a 39 éves színész a művészbejárónál összegyűlt rajongókat arra kérte, inkább emlékezetükben őrizzék meg a darabot, ne pedig mobiljukon. Mint mondta, a készülékek fénye rendkívül zavaró, és így nem tudna olyan élményt nyújtani a közönségnek, amilyet szeretne.

A színész arról beszélt a rajongóknak, hogy nagyon rossz, ha kizökkentik őket a színpadon, másodszor nekivágni Hamlet monológjának ennél is rosszabb. Arról is beszélt, hogy a hátralévő tizenegy hétben, amíg a Hamlet műsoron van, nagyon odafigyelnek majd erre, és akár ki is vezethetik azt, aki mobilkészülékével megzavarja az előadást. Nem Benedict Cumberbatch az első neves színész, aki erre panaszkodik. 2013-ban James McAvoy lehordta a közönség egyik tagját a Trafalgar Studiosban egy Macbeth-előadás alatt, amiért videofelvételt készített a darabról, tavaly pedig Kevin Spaceyt zökkentette ki egy telefon csörgése a Clarence Darrow című darab egyik előadásán az Old Vic színházban. „Ha maga nem veszi fel, én fogom” — mondta az illetőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagyon szélessávval akarják talpra állítani Dél-Itáliát

sze aug 12 , 2015
Mintegy százmilliárd eurót szán a fejletlen dél-olasz térségek gazdasági talpra állítására a római kormány többek között infrastrukturális befektetésekkel és a szélessávú internet bevezetésével. Mestertervként hirdette meg a nagyszabású gazdasági programot Matteo Renzi olasz miniszterelnök. Az olasz sajtó pedig rögtön a második világháború utáni Marshall-tervhez hasonlította a 20104-2020 között tervezett, mintegy százmilliárd […]

És még ez is...