Nagyot ugrana Czunyiné

Czunyine-Bertalan-JuditEgy nagy ugrással, a legmodernebb technikák és pedagógiai módszerek átvételével kell pótolni az oktatás digitalizációjában meglévő 10-15 éves lemaradást — mondta Czunyiné Bertalan Judit. A digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, az optimális minimumra kell csökkenteni a „digitális bennszülötteknek” számító gyerekek és a tanárok közötti szakadékot, ami elsősorban abból adódik, hogy a pedagógusok több mint fele 45 évnél idősebb és legfeljebb csak továbbképzéseken ismerkedhetett meg a digitális pedagógiai módszerekkel.

Czunyiné közölte, a kormány egy olyan, elsősorban interakcióra épülő, tantárgyakon átívelő és az egész iskolai képzést lefedő digitális fejlesztésben gondolkodik, amely a tanárok munkáját is segíti. A kormánybiztos hangsúlyozta, olyan digitális tudást kell biztosítani a diákoknak, amellyel magabiztosan boldogulhatnak a munkaerőpiacon. Külön kitért arra is, hogy felméréseik szerint a lányok a fiúknál nem kevésbé alkalmasak a digitális szakmakörökre. „Ez most nem valamiféle gendertörténet” – fogalmazott, majd hozzátette, felméréseik szerint a lányok a műszaki pályán ugyanolyan jól teljesítenek, mint a fiúk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Annyi az autórádiózásnak?

sze jún 22 , 2016
ShareTweetPinShareNem négy, hanem nagy dobásra készül négy éven belül a technológia négy óriáscége, a Google, az Uber, a Baidu és a Samsung. Önjáró gépkocsik piacra dobását tervezik a nagy autógyárakkal: a Volvo, a Mercedes-Benzcel, a BMW-vel, a Teslával, a Toyotával és a Nissannal együttműködve. A BBC szakírója, Bryan Lufkin a […]
Google autó

És még ez is...