Túl vagyunk az INFOmaraton

inomaratonNegyedik alkalommal rendezték meg az ország egyetlen 24 órás informatikai diákversenyét, amelynek idén a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola adott otthont. A diákoknak egy kerettörténetre épülő feladatot kellett megoldaniuk, ami egy korszerű informatikai rendszer létrehozása volt a – történet szerint újonnan alakuló – Pénzkezelő Bank Zrt. számára.

A részfeladatokhoz tartozott többek között a Cisco hálózati eszközök konfigurálásán kívül RedHat, SuSE Linux és Microsoft Windows Server telepítése, és egy felhő infrastruktúra kialakítása is. Az INFOmaraton szervezői szerint a verseny nem csupán a szakmai tudásról, hanem az emberi értékekről, kitartásról, csapatmunkáról is szólt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zsaroló ártány: androidos kolera támad

hét máj 12 , 2014
Bár ismertté váltak már olyan ransomware kártevők, mint az Ukash, vagy az FBI MoneyPak, azok csak Windows operációs rendszert futtató pc-felhasználókat támadtak. A mobil eszközök egyre növekvő népszerűségének köszönhetően a hackerek az Androidot futtató eszközökre készítettek egy vírust – Android-Trojan.Koler.a -, amely zárolja az eszközt és 300 dollár megfizetését követeli […]
Android

És még ez is...