Bővült az Okos Doboz

Okos dobozKülhoni régiókat bemutató feladatokkal bővült az Okos Doboz digitális oktatási portál – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János az államtitkárság által támogatott fejlesztés bemutatóján, a belvárosi általános iskolában hozzátette: az új feladatok segítségével a Magyarországon, a Kárpát-medence külhoni régióiban és a diaszpórában élő diákok mélyebben megismerhetik az erdélyi, a felvidéki, a vajdasági, a kárpátaljai, a horvátországi és a muravidéki értékeket, környezetet, irodalmat és történelmet. A digitális platform több mint ötszáz új, multimédiás feladattal bővült, amelyeket a határon túli pedagógus szervezetek bevonásával kiválasztott csaknem ötven pedagógus tervezett meg. Szűcs Dóra, az Okos Doboz Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az oktatási portál tartalmát, amely 2016 óta érhető el ingyen a közoktatás számára, kezdettől fogva használják a külhoni régiókban. A 2019/2020-as tanévben nőtt a határon túli felhasználók száma: az összesen megoldott 21 millió feladat ötödét külhoni magyar diákok oldották meg – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

4+1 dolog, ami miatt érdemes Teka csaptelepet vásárolni

csü nov 18 , 2021
Egy konyha mindig az otthon lelke. Ezt a már-más közhelynek számító tényt pedig a mindennapok is megerősítik, hiszen ez az a hely, ahol rendszerint összegyűlik a család apraja- nagyja, ahol jólesik leülni a barátokkal, ahol a legfinomabb az étel és ki lehet egy kicsit ereszteni a gőzt egy fáradt munkanap […]