Nagy a hiány mainframe-mérnökből: a Fujitsu talált megoldást

A Fujitsu új szolgáltatásokat vezetett be, amelyek gondoskodnak róla, hogy a mainframe számítógépparkot üzemeltetők hosszú távon is használni tudják a gépeiket. A Fujitsu mainframe-rendszerekhez szánt menedzselt szolgáltatási portfóliója (Mainframe Managed Services Portfolio) a szolgáltatások, a módszertanok, a szakértelem és a megoldások moduláris kínálatával, valamint többek között a Fujitsu BS2000 és VME, valamint az IBM z rendszereket támogató szakértelemmel és megoldásokkal segítenek az ügyfeleiknek. A Fujitsu létrehozta Enterprise Platform Services Akadémiáját is, amely az adatközponti- és mainframe-technológiák piacán kínál szakértelmet és karrierlehetőségeket a jelentkezőknek.

Számos szervezet mainframe-gépeken futtatja kritikus alkalmazásait, például kormányzati, pénzügyi és biztosítási alkalmazásokat. A különféle virtuális és osztott alkalmazásokat támogató, megbízható mainframe-ek képezik a hibrid it gerincét. „A mainframe-rendszerek hosszú távú üzemben tartása ma sok vállalatnál komoly aggodalom forrása. Ezt kívánjuk orvosolni mainframe-rendszerekhez szánt, új menedzselt szolgáltatásainkkal. Elsősorban a mainframe-szoftverek optimalizálására törekszünk, hiszen ezek teszik ki a teljes üzemeltetési költség hatvan százalékát. Szeretnénk ügyfeleink partnereként, velük közösen megtalálni az optimális módszert mainframe-rendszereik karbantartásához” – nyilatkozta Richard Carnstone, a Fujitsu EMEIA-régióbeli szervezetének külső mainframe-rendszerekért felelős vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ismét rekordbevételt ért el a SAP Magyarországon

sze szept 13 , 2017
Ismét rekordbevételt ért el a SAP Hungary Kft. tavaly Magyarországon, árbevétele húsz százalékkal 28,5 milliárd forintra nőtt, az előző évi 22 százalékos növekedés után — jelentette be Ablonczy Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az idei év eddigi adatai alapján időarányosan a növekedési tervek felett teljesít a cég, amely 2010 óta 12 […]

Friss, ropogós