Felsült a Microsoft Bing Predictions

A Microsoft által fejlesztett mesterséges intelligencia azt jósolta, hogy Francesco Gabbani Occidentali’s Karma című dala nyeri az idei Euróvíziós Dalfesztivált. Nem jött be. 

A Microsoft Bing Predictions a második helyre a svéd, a harmadik helyre pedig a bolgár indulót várja, míg a magyar induló, Pápai Jocit jelenleg a mezőny végére, a negyvenedik hely környékére jósolja a szoftver. A Microsoft közleménye szerint a megoldásukat nem érdemes félvállról venni, hiszen a mesterséges intelligencia 2015-ben egyszer már eltalálta, hogy Svédország nyeri az európai dalversenyt. Tavaly helyesen tippelte meg, hogy ki lesz a Forma1 Abu-Dhabi Nagydíjának első öt helyezettje, idén pedig 71 százalékos pontossággal határozta meg az Oscar díjasokat.

A versenyt végül a portugál Salvador Sobral nyerte Amar Pelos Dois című dalával. A portugál előadó 758 ponttal győzött, mind a nemzeti szakmai zsűrik, mind a közönség az ő produkcióját jutalmazta a legtöbb ponttal. A második 615 ponttal a bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című számával, a harmadik helyen 374 ponttal a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című dalával.  A magyar versenyző is betett a Microsoftnak, a nemzet Pápai Jocija a jóslattal ellentétben az élbolyban végzett és nyolcadik lett.

A Microsoft mesterséges intelligenciája adatok összegyűjtésével és elemzésével készít valós idejű előrejelzéseket. Tevékenysége során három fő élő és elemezhető adatforrást használ: a webadatokat, a közösségi média bejegyzéseit, valamint a keresésekből nyert információkat. Ezeket aztán vegyíti a régebbi adatsorokkal, majd elkészíti a jövőre vonatkozó „jóslatait”. Magyarországon még nem elérhető a redmondi társaság megoldása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Uniós főtanácsnok: az Uber hagyományos taxicég

hét máj 15 , 2017
Az innovatív koncepciója ellenére hagyományos közlekedési vállalatnak minősül az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás – foglalt állást az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka. Az Uber arról szeretné meggyőzni a luxembourgi székhelyű törvényszéket, hogy nem egy fuvarozótársaság, hanem digitális szolgáltatást nyújt. Ezzel eldőlhetne […]

Friss, ropogós