Ismét rekordbevételt ért el a SAP Magyarországon

Ablonczy Balázs

Ismét rekordbevételt ért el a SAP Hungary Kft. tavaly Magyarországon, árbevétele húsz százalékkal 28,5 milliárd forintra nőtt, az előző évi 22 százalékos növekedés után — jelentette be Ablonczy Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az idei év eddigi adatai alapján időarányosan a növekedési tervek felett teljesít a cég, amely 2010 óta 12 milliárd forintról folyamatosan növelte az árbevételét. Az eredményekhez a magyar gazdaság teljesítménye is hozzájárult – mondta.

Ablonczy elmondta, hogy az emelkedő trend nem állt meg, további növekedés lesz 2017-ben is. A tavalyi teljesítménnyel a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata ismét a régió legsikeresebbje lett. Az exportbevételek a teljes bevétel közel felét teszi ki, a magyar piacról származik a fennmaradó arány — ismertette. Az export aránya várhatóan tovább nő idén. A kkv-szektor aránya az értékesítésben folyamatosan nő, az új értékesítések árbevétele húsz százalékkal nőtt ebből az ügyfélkörből. Ablonczy kitért arra is, hogy az állami megrendelések száma is tovább bővült tavaly. A SAP Hungary Kft. dolgozóinak létszáma dinamikusan bővül, meghaladja az ezret, ebből közel száz a gyakornok.

A német SAP szoftvergyártó globális árbevétele eléri a 22 milliárd eurót, jelenleg Európa legnagyobb, a világ 4. legnagyobb szoftvercége, és globálisan a legjelentősebb üzleti felhő vállalat, 135 millió felhasználóval. Az SAP ágazatspecifikus megoldásait 193 országban, több mint 350 000 vállalat használja, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Spanyolország 1,2 millió euróra büntette a Facebookot

sze szept 13 , 2017
A spanyol adatvédelmi hatóság (AEPD) 1,2 millió euróra (367 millió forint) büntette a Facebookot a felhasználók adatainak engedély nélküli reklám célú felhasználása miatt — közölte döntését a hatóság. A szervezet szerint a közösségi oldal “súlyos és nagyon súlyos módon” több rendben is megsértette a spanyol adatvédelmi törvényt, a felhasználókról különleges […]
Facebook