MTA tagok is tiltakoznak Orbán beszéde miatt

Magyar Tudományos AkadémiaA Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagjai közül sokan tiltakoznak Orbán Viktor miniszterelnök 2022. július 23-án Tusványoson elhangzott beszéde miatt. Várják az Akadémia további tagjainak, valamint köztestületi tagjainak és minden, Magyarország jövőjéért aggódó, jóérzésű embernek a csatlakozását és aláírását.

Alulírottak, a Magyar Tudományos Akadémia rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjai megdöbbenéssel értesültünk a magyar miniszterelnök 2022. július 23-i beszédében elhangzottakról:
“Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak… Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni…”

Az emberi faj egységes, ezért az emberi fajok, illetve keveredésük felvetése biológiailag eleve hibás, az ezekre történő politikai hivatkozás pedig történelmileg kudarcos, katasztrófák sorát okozó eszmerendszert idéz fel. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a miniszterelnök a magyar nép jövőjét ilyen tudományosan tarthatatlan tannal és veszélyes ideológiával kapcsolja össze.

A tiltakozók között megtalálható két korábbi elnök, Lovász László és Pálinkás József, a jelenlegi, Freund Tamás nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orbán Bécsben: egy kép, ami üzenet

csü júl 28 , 2022
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Karl Nehammer osztrák kancellár (j) fogadja hivatalában Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökét Bécsben 2022. július 28-án.
Orbán, Nehamer