Moszkva a jelentősen megnőtt informatikai támadásokra panaszkodik

Jelentősen megnövekedett az orosz informatikai rendszerek elleni támadások száma – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a Rosszijszakaja Gazeta című kormánylapnak adott interjújában.

“Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy jelentősen megnövekedett azoknak a kísérleteknek a száma, amelyek során külső erők kárt akartak okozni orosz informatikai rendszerekben” — jelentette ki Patrusev. A politikus szerint mind a hackertámadások, mind a személyi adatok törvénytelen megszerzésére irányuló kísérletek elszaporodtak. Mint mondta, ezekhez a nemzetközi üzemeltetőket és szolgáltatókat is felhasználják és az alkalmazott módszerek folyamatosan fejlődnek. “Barack Obama kormánya alaptalanul gyanúsítja Oroszországot hackertámadásokkal és tudatosan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a fő internetszerverek az Egyesült Államok területén találhatók, és ezeket Washington hírszerzési, valamint egyéb olyan célokra használja fel, amelyek a dominanciája megőrzését szolgálják a világban” — mondta.

Patrusev szerint Oroszországnak adatok állnak rendelkezésére arról, hogy egyes országok, valamint befolyásos külföldi és transznacionális vállalatok együttműködnek a terroristákkal. Ezek egyebek között olajat és más nyersanyagot vásárolnak tőlük, valamint a terroristák beleegyezésével gyártatnak és szállítanak árucikkeket az általuk ellenőrzött területeken. “Ennek véget vetni kivétel nélkül minden olyan ország feladata, amely kijelentette, hogy szembeszáll a terrorizmussal” – nyilatkozott az orosz biztonsági tanács elnöke, de nem nevezte meg az általa meggyanúsított kormányokat és cégeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Védené a népeket a robotoktól az Európai Parlament

sze jan 18 , 2017
Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a mindennapi életben egyre gyakrabban használt robotok uniós szintű jogi szabályozásának kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól. A gyártóknak például fel kellene szerelniük a robotokat olyan biztonsági kapcsolóval, amely veszélyhelyzetben azonnal leállítja őket. Az uniós parlament sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint a képviselők arra figyelmeztettek, hogy a […]

Friss, ropogós