Tíz tanács, hogy sikeresen pályázz

OKxAz alábbi tipplista segítségével olyan gyakorlati segítséget próbálunk nyújtani az innovációs, vagy startup pályázatok iránt érdeklődő társaságoknak, hogy minél sikeresebben nyújthassák be a pályázatukat.

  • Ügyelj a precíz, pontos, lényegre törő fogalmazásra. Az se jó, ha annyira szűkszavú vagy, hogy nem fejted ki a pályázatod lényegét, és az sem, ha épp ellenkezőleg, a szószátyárkodásoddal fárasztod le a zsűrit.
  • Figyelj arra, hogy a céges adatokat – különös tekintettel a kontakt információkra – pontosan add meg, hiszen elképzelhető, hogy a bírálat során felmerülnek további kérdések, amelyek miatt a bírálók esetleg megkeresnek. Az sem baj, ha a pályázatodat a megadott címre küldöd, akkor van esélye, hogy megérkezzen.
  • A pályázat nevének kiválasztásakor törekedj a könnyen beazonosítható, egyedi névadásra. Célszerű, ha a névben valamilyen formában megjelenik a pályázó cég neve, valamint a pályázat jellege. Például: „Innovatív CRM rendszer bevezetése a Telekommunikáció Kft-nél”.  Azért a teljes cégnév használatával óvatosan bánj, ne legyen túl hosszú se a cím: „Innovatív CRM rendszer bevezetése a Telekommunikáció Számítástechnikai, Informatikai, Távközlési, Tanácsadó, Befektetési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnál”
  • Vedd figyelembe, hogy a zsűritagok eltérő szakterületeken dolgoznak, így előfordulhat, hogy némileg eltérő szempontok alapján értékelik a munkákat. Segítségül szolgálhat, hogy a zsűri tagjainak életrajzát megkeresed a neten. Nem kell kívülről megtanulni, de erősen ajánlott! 🙂
  • A lehető legtöbb konkrétumot írd bele az anyagba, kizárólag általánosságra építve nem lehet sikeres a pályázat. Az emberiség boldogabbá tétele például egy nagyon szép, támogatandó cél, de azért fejtsd ki, hogy ezt hogyan szeretnéd elérni.
  • Vedd figyelembe, hogy a bírálók nem ismerik olyan mélységében a projektet, mint Te, ezért mindig gondold végig, hogy a leírtakat vajon kívülállók is értik-e. A szükséges szakkifejezéseket is minden esetben írják ki közérthetően, pontosan. E ponthoz érdemes újságíró segítségét kérni, nekik ez a kisujjukban van.
  • A válaszok kitöltésekor ügyelj az űrlapon megadott leütés-számok betartására, ezzel nagyban megkönnyíti a zsűri munkáját. Attól, hogy kisregényt írsz, nem nőnek az esélyeid a pályázaton… némi vigaszt jelenthet, hogy akár irodalmi díjakat is nyerhetsz majd az irományoddal.
  • Célszerű a pályázati anyagot először önálló dokumentumban elkészíteni, majd onnan bemásolni az online rendszerbe. Így több időd lesz az anyag megtervezésére és megszerkesztésére, könnyebben kiszűrheti a zavaró elütéseket. Rendszeresen mentsd el a munkád, mert, ha elveszik nem biztos, hogy a rendszergazdád vissza tudja majd állítani.
  • Ha a kész dokumentumot az online rendszerbe feltöltés előtt egy kívülállónak megmutatod, könnyedén ellenőrizheted, hogy mennyire érthető és követhető az anyag. Sose kérj erre beosztottat: nem lesz őszinte.
  • Az utolsó kérdésre adott válaszban minden olyan információt próbálj összeszedni, amely érdemben befolyásolhatja az értékelést, és valamiért kimaradt a korábbi kérdésekből. Egyéni szociális problémáidat nem itt kell megadnod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre Dél-Pest és Dél-Buda biztonságosabb lesz

sze ápr 15 , 2015
Az ABB 2014 szeptemberében egy 500 MVA-es, három-fázisú auto-transzformátor leszállítására kapott megbízást a hazai villamos energia átviteli-rendszerirányító MAVIR Zrt.-től. A transzformátort, ami kedden érkezett a MAVIR martonvásári alállomására az ABB a lengyelországi Lódzból speciális szállítójárművekkel szállította hazánkba. Az 1,8 millió euro értékű szerződés magában foglalja a gyártást, a szállítást, a […]

Friss, ropogós