Ha túl sok a pénzed, engedd a csemetéd a számítógépedhez

gyerek-internetA Kaspersky Lab friss felmérése szerint a válaszadók 22 százalékának gyermekeit érte valamilyen kiber-incidens. Ezek az esetek magukban foglalták az internetes zaklatásokat vagy az olyan oldalakkal való találkozást, amely gyermekekre káros tartalmat közvetít. A gyerekek böngészés közben beleütközhetnek olyan weboldalakba, ami számukra nem megfelelő információkat szolgáltat, akár pornográf tartalmat, vagy bármilyen jellegű információt fegyverekről, drogokról. A másik gyakori probléma akkor következik be, amikor a keresési eredmények nem olyan oldalakra vezetnek, amit az illető keres. Jó példa erre, amikor a gyermek esetleg rajzfilmeket keres, és olyan mesékkel találkozik, amelyek valójában felnőtteknek szólnak.

A mai telefonok és tabletek gyakran univerzális játékkonzolokként is funkcionálnak, kevés gyerek van, aki másra is használja őket. Azonban nem minden játék való gyermekeknek: némelyik erőszakos jeleneteket, trágárságot vagy erotikus elemeket tartalmaz. Nem a játékok jelentik az egyetlen veszélyt – bármilyen, hivatalos áruházból letöltött alkalmazás is tartalmazhat nem kívánt információkat. A közösségi oldalak szintén komoly veszélyt jelenthetnek. A gyerekek bárkit bejelölhetnek válogatás nélkül, ismeretségeket köthetnek és kommunikálhatnak olyan emberekkel, akik felzaklathatják vagy félrevezethetik őket, esetleg megpróbálhatnak kiszedni belőlük bizalmas információkat. A felmérés alapján a szülők 21 százaléka veszített már pénzt, vagy a készülékén tárolt bizalmas adatot, gyermeke online ténykedése miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új gateway-családdal jelentkezett a ZyXEL

pén ápr 10 , 2015
A tajvani ZyXEL bemutatta új, kis- és középvállalkozások részére kifejlesztett átjáró (gateway) sorozatát. Az SBG családba tartozó modellek, az SBG3300-N, SBG3500-N és SBG3600-N névre keresztelt eszközök az összes olyan kulcsjellemzővel rendelkeznek, amire egy multifunkcionális hálózatnak szüksége lehet. Az átjárók alaptevékenységük mellett WAN host eszközként is működnek – képesek támogatni a […]
router

És még ez is...