DDoS: akár 320 órán át is tarthatnak a támadások

Kaspersky-DDoS-idotartamA leghosszabb folyamatos elérhetetlenséget okozó osztott szolgáltatásmegtagadó támadást a Kaspersky Lab 2015 harmadik negyedévében észlelte: az incidens 320 órán keresztül tartott, vagyis majdnem két hétig. Ez az egyik megállapítása a vállalat új, negyedéves DDoS jelentésének, amely a bothálózatok állandó monitorozásán és a kiberbűnözők által használt új technikák megfigyelésén alapul. A szakértők felfedeztek egy új trendet is, mely szerint a bűnözők aktívan használni kezdtek bothálózatokat a fertőzött szerverekről.

A jelentés szerint a DDoS támadások 79 országban szedték áldozataikat. A támadások több mint 90 százaléka kevesebb, mint 24 órán keresztül tartott, de a 150 óránál hosszabb támadások száma jelentősen nő. A legtöbb támadás ugyanazon áldozat ellen 22 volt egy hollandiai szerveren. A Linux-alapú bothálózatok használata jelentős volt, a Kaspersky által regisztrált támadások 45,6 százalékát ezekkel hajtották végre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elfogták a baktalórántházi üzletek rémeit: mobiltelefont és laptopot loptak

hét nov 9 , 2015
Elfogta a rendőrség a baktalórántházi üzletek fosztogatóit – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Fehérvári Marietta százados elmondta, hogy az őrizetbe vett 29 éves és 30 éves helyi lakos augusztustól a kisváros több üzletébe, pékségébe és lottózójába tört be, készpénzt, édességet, szeszesitalt, valamint mobiltelefont és laptopot tulajdonított el. […]

Friss, ropogós