Modern idők: a 8-14 éves gyerekek négyötöde vállalkozást alapítana

gyerek, vállalkozóAz Alfa generáció munkavállalással kapcsolatos elképzelései nagyon eltérnek a jelenleg megszokottól, a 8-14 éves magyar gyerekek 79 százaléka saját vállalkozást szeretne alapítani, és azt fő- vagy mellékállásban működtetni.

A VISA digitális fizetési szolgáltató tájékoztatása szerint ennek a korosztálynak csak hat százaléka szeretne alkalmazottként dolgozni. A 2010 után született korosztály első tagjai négy éven belül belépnek a munkaerőpiacra. Az Alfa generációs gyerekek egy sokkal zökkenőmentesebb, kényelmesebb világot képzelnek el – mutat rá a kutatás. A magyar Alfa generációnak 55 százaléka keresett pénzt az elmúlt 12 hónapban, ebből 66 százalék állította, hogy a technológia segítette ebben. A leggyakrabban használt technológiák a közösségi média platformok (53 százalék), illetve az online streamelés (25 százalék).

A 14 éves gyerekek negyede úgy gondolja, hogy a mesterséges intelligencia segíteni fogja jövőbeni munkáját. A gyerekek háromszor nagyobb valószínűséggel tanulnak meg pénzt keresni digitális tartalomkészítőktől, mint könyvekből. Inspirációs és új ötletek forrásaként a gyerekek 48 százaléka a közösségi médiát és a tartalomkészítőket jelölte meg, megelőzve a felnőttekkel való beszélgetést (43 százalék), illetve a rajzolást és írást (37 százalék). A 14 éves magyar gyerekek húsz százaléka online értékesítéssel keres pénzt; a tárgyak online kereskedelmének, másodlagos piacának ilyen korai életszakaszban való megjelenése egy zöldebb, környezettudatosabb jövőt vetít előre a közlemény szerint.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rackhost -- Deninet üzlet

vas nov 19 , 2023
A magyar tulajdonú Rackhost Zrt. felvásárolta a Deninet Kft. hoszting és adatközpont szolgáltatási üzletágát. A 2023. november 8-án a Rackhost felvásárolta a Deninet hoszting és adatközpont szolgáltatási üzletágát. A Rackhost ezzel bővítette a portfólióját és lehetővé teszi a cég számára, hogy még szélesebb körű és korszerűbb szolgáltatásokat nyújtson a több […]
Rackhost

És még ez is...