Mint a magyar igazság: háromszoros védelmet ígér a GAIA

smartvA Samsung Electronics bemutatta a GAIA-t, a 2016-os Tizen-alapú Smart TV-khez fejlesztett hatékony és átfogó védelmet nyújtó, háromrétegű biztonsági megoldását. A GAIA a Smart TV rendszerek minden területén biztonságot nyújt a felhasználók számára, beleértve a szolgáltatások, a szoftverek és a hardver védelmét is. A GAIA háromféleképpen védi a felhasználói adatokat. Elsőként rendelkezik egy biztonsági zónával (SecureZone), amely egyfajta virtuális kerítésként egy biztonságos teret hoz létre, így védve a központi szolgáltatások működését. A Secure Keypad/Number Pad, a tévékészülékeken is megjelenő virtuális adatbeviteli eszközként védi a felhasználók olyan személyes információit, mint a bankkártya adatok vagy a jelszavak.

Másodsorban a GAIA kódolja azokat a fontos adatokat, amelyek a televízió és az IoT szolgáltatás szerverei között zajló kommunikáció során keletkeznek. A GAIA beépített anti-malware rendszere észleli és blokkolja azokat a jogosulatlan programokat, amelyek alkalmasak a készülék meghekkelésére, illetve hogy változtatásokat hajtsanak a Smart TV-k operációs rendszerének központi részeiben. A harmadik védelmi szint egy hardveres megoldás. Azáltal hogy a Tizen operációs rendszer kettő, egy fő és egy biztonsági részre van bontva, a két modulban tárolt információk védelme külön-külön is biztosított. A személyes adatok hitelesítésére szolgáló nyilvános kulcsot ugyancsak a chip tárolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kell kategória: az új ThinkPad X1 Carbon tényleg klassz

hét jan 11 , 2016
A Lenovo ThinkPad X1 Carbon továbbra is a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti ultrabookja — állítja a gyártó. Szerintük az X1 Carbon vékonyabb, könnyebb és erősebb, mint valaha. Az ügyfélközpontú továbbfejlesztés érdekében meghallgattuk a felhasználók visszajelzéseit, és számos fejlesztést hajtottunk végre, így például bővítettük a megjelenítési lehetőségeket, növeltük a memória- és […]

És még ez is...