Megtört a Getty Images

gettyBloggerek és közösségimédia-felhasználók számára ingyenesen elérhetővé tette mintegy 35 millió fényképét a Getty Images, a világ legnagyobb fotóügynöksége, az újságoknak, televíziócsatornáknak, reklámügynökségeknek és más kereskedelmi ügyfeleknek azonban továbbra is fizetniük kell a fotókért. „Lényegében ez a vereség beismerése. Azzal, hogy felajánlotta a fotók szabad átvételét, a Getty elismerte: nem tudja hatékonyan ellenőrizni képeinek felhasználását az internet minden zugában” – kommentálta a hírt a BBC News. A képeket a Getty honlapjáról bemásolt kóddal lehet megosztani. Az átvett képek méretét nem lehet alakítani, és mindnek tartalmaznia kell a Getty Images logóját, valamint a fényképész nevét — írja az MTI.

Számos fotós felháborodott a képek ingyenes közreadásán, hiszen így elesnek a jogdíjaktól. Mások viszont azt hangsúlyozták, hogy alkalmazkodni kell az internet fejlődéséhez, és a „felelős képmegosztás” jelenti a jövőt az iparág számára. A Getty Images archívumában mintegy 80 millió fénykép és több mint 50 ezer órányi mozgókép található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A többség nem bízik a bankjában

pén márc 7 , 2014
ShareTweetPinShareA kiberbűnözők inkább a felhasználók számítógépeit támadják, mint sem a bankok védett informatikai infrastruktúráját, hiszen sokkal egyszerűbb megszerezni a magántulajdonban lévő adatokat. Ugyanakkor a felhasználók gyakran figyelmen kívül hagyják az alapvető biztonsági intézkedéseket, különösen az online pénzügyi szolgáltatások kapcsán. A Kaspersky Lab és a B2B International nemzetközi kutatásának eredményei szerint […]
VISA bank

És még ez is...