Megcsípte az IP Systems a BERT-et

Füzi Ákos EgonNéhány hónapon belül az IP Systems Zrt. által fejlesztett ETRM-IP informatikai platform fogja végezni a Budapesti Erőmű Zrt. energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységének menedzselését.

Az IP Systems Zrt. (IP Systems) és a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT) aláírta azt a megállapodást, amely szerint az informatikai társaság fejlesztheti ki a BERT számára azt az informatikai platformot, amely az energetikai vállalat energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységét szabályozhatja. Az ETRM (Energy Trade & Risk Management – Energiakereskedelem és Kockázatkezelés) rendszer valós időben úgy tudja kiszámolni az energiakereskedelmi pozíciók változását, hogy közben a hatékonyságot növeli, és egyúttal a felmerülő kockázatokat mérsékli. Az informatikai társaság it-megoldásának testreszabása már megkezdődött, az éles üzemű használatbavételt pár hónapon belül tervezik. „A projekt részeként bevezetjük az ETRM-IP erőművi modulját, így az ETRM rendszer kezeli a valós idejű termelési adatokat is. A Scheduling-IP integrálásával a rendszer megvalósítja a teljes menetrendezést a partnerek, illetve a rendszerirányítói feladatokat ellátó MAVIR felé” – nyilatkozta Füzi Ákos Egon, az társaság tulajdonos-vezérigazgatója.

Az IP Systems az elmúlt időszakban számos hazai és külföldi tendert nyert, létszáma meghaladja a 130 főt. A vállalat a budapesti iroda mellett két éve Miskolcon, nemrég pedig Debrecenben nyitott új fióktelephelyet. A társaság forgalma a korábbi 1,49 milliárd forintról 1,38-ra, az üzleti eredmény pedig 351 millió forintról 150 millióra csökkent.

(A számos külföldi tender nyerésének tényét árnyalja, hogy a társaság 2015-16-ra vonatkozó beszámolója szerint az utolsó üzleti évben 4,52 millió forint exportértékesítése volt a vállalatnak. Az ugyancsak Füzihez köthető kéttagú társaság, az IP Rendszerintegrátor Kft. eredményei is romlottak. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Budai J. Gergő szeptembertől a Vodafone-t erősíti

hét júl 10 , 2017
Szeptember 1-jei hatállyal Budai J. Gergőt nevezik ki a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesévé. Budai a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként a társaság jogi, szabályozási, nagykereskedelmi, kommunikációs és felelősségvállalási területeinek irányítását látja el ez év szeptemberétől. Az eredetileg jogi végzettségű szakember pályafutását a White & Case Nemzetközi Ügyvédi […]
Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke

És még ez is...