Csodát ígérnek az OPPO legújabb csúcstelefonjai

OPPO Find X5Az OPPO bemutatta a legújabb csúcsmobiljait. A Find X5 széria tagjai már tartalmazzák az OPPO olyan iparágvezető megoldásait, mint a tavaly bemutatott MariSilicon X dedikált képalkotó processzor, a kettős IMX766 kamerarendszer, az ultragyors 5G kapcsolat, valamint a SUPERVOOC gyorstöltés technológia. A széria megjelenésével először válik elérhetővé Android telefonon 4K Ultra Night Video rögzítés.

A Find X5 Pro kijelzője 6,7 hüvelykes ultra tiszta, ívelt AMOLED képernyő WQHD+ felbontással és száz százalékos P3 színskála lefedettséggel. A Find X5 Pro 10 bites képernyője több mint egymilliárd színt tud megjeleníteni, így a színátmenetek fokozatmentesek és a legfinomabb árnyalatokat is képes visszaadni. Egyes fénytartományok megerőltetők lehetnek a szem számára és befolyásolhatják az alvást, ezért az OPPO a Find X5 Pro-ban bevezette a 8192-es szintű képernyő sötétítést, amely a fényviszonyoknak, illetve a pupilla alkalmazkodási képességének megfelelően állítja be a képernyő fényerejét. Az eredmény az egyik legfejlettebb okostelefonon elérhető szemkímélő megoldás.

A képalkotás és megjelenítés mellett a Find X5 Pro fejlesztése során nagy hangsúlyt kapott az akkumulátor élettartamának növelése és a fejlettebb energiagazdálkodás megvalósítása. A készülék 5000 mAh-s kétcellás akkumulátora 11 százalékkal nagyobb kapacitással rendelkezik, mint az elődjében, a Find X3 Pro-ban található áramforrás. A Find X5 Pro tartalmazza a Battery Health Engine technológiát is, amely segítségével nagyából 1600 töltési ciklusig fenntartható az akkumulátor optimális élettartama, ami az iparágban szokásos élettartam nagyjából kétszerese. A Find X5 Pro a továbbfejlesztett 80 wattos SUPERVOOC gyorstöltési technológiával 12 perc alatt ötven százalékra, a vezeték nélküli 50W AIRVOOC segítségével pedig mindössze 47 perc alatt száz százalékos szintre tölthető fel.

A ColorOS 12.1 a Google Android 12 operációs rendszerével kombinálva kategóriájában vezető adatvédelmi funkciókat kínál, valamint teljes hozzáférést biztosít a Google Play Áruházhoz és annak több mint hárommillió alkalmazásához. Az adatok titkosságának és biztonságának megőrzése – akár személyes, akár üzleti célból – szintén kiemelt prioritás, és a ColorOS kulcsfontosságú elemei. A legújabb generációs, többmagos Snapdragon 8 Gen 1 processzorral érkező Find X5 Pro nagy leterheltség alatt sem forrósodik fel, és mindent tartalmaz, ami a legigényesebb játékok és alkalmazások kezeléséhez szükséges.

Ne rohanjunk hanyat-homlok megvenni, nem lesz olcsó a készülék
Az európai piacon az OPPO Find X Pro és az OPPO Find X 2022. március 14-től lesz megvásárolható 1299 illetve 999 eurós ajánlott fogyasztói áron. Magyarországon a készülék megjelenésének várható időpontja 2022 második negyedéve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mechatronikai tudományos park épül Székesfehérváron

vas febr 27 , 2022
Az Óbudai Egyetem több mint 30 milliárdból hoz létre mechatronikai tudományos parkot Székesfehérváron. Az Óbudai Egyetem és Székesfehérvár város együttműködésében, az Alba Regia Műszaki Karon létrejön a Mechatronikai Tudományos és Innovációs Park, amelyre a tervek szerint 30-35 milliárd forintot fordítanak – jelentette be az egyetem rektora. Kovács Levente korszakalkotó stratégiai […]
Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora

Friss, ropogós