Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban LXIII.

számok

  • Az OECD adatai szerint míg a fiúk 15 százaléka, addig a lányok mindössze 7 százaléka választ mérnöki vagy természettudományos karrierutat, noha az iskolában egyformán jól teljesítenek ezekben a tárgyakban.
  • A KSH adatai szerint a 2021 III. negyedév végén a televíziószolgáltatás előfizetéseinek száma egy százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz mérten, és meghaladta a 3,7 milliót. A szolgáltatás 86 százaléka már digitális technológián történik.
  • Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban az online telefon- és videóhívások aránya nőtt a legnagyobb mértékben az internetes tevékenységek, például a hírolvasás, zenehallgatás, közösségimédia-használat között a koronavírus-járvány első évében. A felhasználók 52 százalékkal több hívást indítottak, mint egy évvel korábban. Ráadásul a magyarok az európai átlagnál is nagyobb mértékben indítottak hívásokat és küldtek üzenetet online, a magyarok 68 százaléka használta ezt a csatornát a kutatást megelőző három hónapban, szemben a hatvan százalékos uniós átlaggal.
  • Az International Data Corporation szerint 2020-ban az emberek és gépek által előállított adatmennyiség több mint 60 zettabytes, azaz több mint 60 trillió gigabyte volt.
  • A 451 Research friss elemzése alapján a konténerek biztonsága a legfontosabb tényező a felhőnatív platformok vállalati használatának növelése terén, különösen az erősen szabályozott és nagyobb védelmet igénylő iparágakban.
  • A Visa Európa több mint húsz országában negyven százalék vagy a fölötti növekedést mért augusztusban az online vásárlásokban júniushoz képest. Néhány országban, például Magyarországon ez a növekedés majdnem elérte az ötven százalékot.
  • Vasu Jakkal, a Microsoft biztonságért felelős alelnöke szerint minden másodpercben 579 jelszavakhoz kapcsolódó támadást észlel a vállalat, ami 18 milliárd támadást jelent éves szinten.
  • A legfrissebb, 2022 Data Breach Investigations Report mutatott rá arra, hogy a detektált támadások többsége (több mint hatvan százalék) a megtévesztő emailek, weboldalak használatával ért célba. Az esetek több mint húsz százalékában az ellopott azonosítók alkalmazásával, illetve személyiség felvétel (pretexting) révén tudtak illetéktelenek a számukra hasznot hozó vállalati információkhoz hozzájutni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tőkepiaci holdinggá alakul a 4iG

ked nov 14 , 2023
Tőkepiaci holdingvállalattá alakul a 4iG. A társaság előzetes becslése szerint az átalakítás 400 milliárd forintot meghaladó cégérték-növekedést eredményezhet. A társaság közleménye szerint, a program alapja a nemzetközi telekommunikációs piacon alkalmazott strukturális szeparáció, amellyel a 4iG távközlési vállalatait üzleti-kereskedelmi, valamint infrastruktúra vállalatokká alakítja, majd a szétválasztott funkcióknak megfelelően integrálja azok működését. […]
Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója

És még ez is...