A Twitter nem bújhat ki az uniós szabályok alól

Thierry BretonA Twitter nem menekülhet kötelezettségei elől azután sem, hogy kilépett a dezinformáció elleni küzdelemre vonatkozó önkéntes uniós magatartási kódexből – figyelmeztette a vállalatot Thierry Breton.

Az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa elmondta, hogy a kódexet aláíró vállalatoknak ugyanis rendszeres időközönként jelentést kell készíteniük az elért eredményekről és információt kell szolgáltatniuk az elfogadott vagy elutasított politikai hirdetések számáról vagy értékéről, valamint az észlelt manipulatív magatartásokról. „A Twitter kilép a dezinformáció elleni önkéntes uniós magatartási kódexből, de a kötelezettségek továbbra is fennmaradnak. Elfuthatsz, de el nem bújhatsz” — jelentette ki Breton. „Az önkéntes kötelezettségvállalásokon túl a dezinformáció elleni küzdelem augusztus 25-től jogi kötelezettség lesz a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály, a DSA értelmében. Csapataink készen állnak ennek ellenőrzésére.”

Amióta a Twittert tavaly októberben 44 milliárd dollárért felvásárolta a milliárdos Elon Musk, a vállalat több ezer munkahelyet szüntetett meg és számos változtatást hajtott végre. A DSA arra kötelezi a Twittert, a Google-t, a Metát, a Microsoftot, az Alibabát, az AliExpress-t és öt másik nagy online platformot, hogy többet tegyenek az illegális online tartalmak ellen. A vállalatok a globális forgalmuk akár hat százalékát is elérő bírságra számíthatnak a jogsértések miatt. A Twitter, amelynek már nincs pr-részlege, egy kaki emojival válaszolt az e-mailben küldött kommentkérésre — számolt be a Reuters.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Coolmagyar: Minden külmagyar kap egy ip-címet

vas máj 28 , 2023
A nemzeti digitális tér létrehozásával Magyarország a digitális állampolgári szolgáltatások terén is élen jár – állítja Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szerint egy magyar állampolgárnak joga és lehetősége kell, hogy legyen – bárhol éljen és tartózkodjon is épp a világban -, hogy intézményes és kulturális kapcsolatot tartson a magyar állammal; a […]
virtuális magánhálózat

És még ez is...