Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban IV.

  • nixieA közelmúltban Kínában ezerötszáz, Brazíliában közel háromezer, Törökországban ezer darab hamis Xerox festékkazettát koboztak el.
  • A három magyarországi mobilszolgáltató becslése szerint tizenöt éven belül 30-40 millió m2m kapcsolat jöhet létre Magyarországban, de az igények akár a 70-100 milliós nagyságrendet is elérhetik.
  • A Ford vizsgálata szerint a német autóvezetők a volán mögött is sűrűn ellenőrzik a közösségi alkalmazásokat és honlapokat (35 százalék), akárcsak a britek (32 százalék), a belgák (26 százalék), a románok (25 százalék), a franciák (23 százalék), az olaszok (21 százalék) és a spanyolok (8 százalék).
  • A UPS legutóbbi negyedéves jelentése szerint globális csomagforgalmát 7,2 százalékkal növelte, bevétele 5,6 százalékkal 14,27 milliárd dollárra emelkedett, magasabb lett az elemzői várakozásokban szerepelt 14,07 milliárd dollárnál.
  • A 18-69 éves magyar internetezők 54 százaléka rendelkezik okostelefonnal, 16 százalékuk pedig tablettel — állítja az NRC.
  • A Gartner előrejelzése szerint az it-biztonsággal kapcsolatos outsourcing költések 2017-re elérik a 24,5 milliárd dollárt, ami a 2013-as szint több mint kétszerese lesz.
  • A Kaspersky Lab statisztikája szerint 2014 második negyedévében 354,5 millió támadást indítottak online erőforrások segítségével világszerte, 1,3 millióval többet, mint az első negyedévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak a baj: lopott telefonnal ne kérjünk segítséget a rendőrségtől!

pén aug 15 , 2014
Egy húsz éves nő azért hívta Seattle rendőrkapitányságát, hogy nem tud lerázni egy ijesztő férfit, aki amellett, hogy követi, azt kiabálja, hogy ellopta a mobiltelefonját. A kiérkező járőröknek előadta, hogy a barátjával békésen tömegközlekedtek, amikor a buszon felébredt egy őrült és jobb dolga híján rájuk támadt. A 21 éves fiatalember […]
tolvaj