Az aktív internetezők 83 százaléka el fog menni szavazni

A GKI Digital friss kutatása szerint az aktív internetezők 74 százaléka a politika iránt nyitott, érdeklődő. A mérés szerint a politika iránti érdeklődés a korral előrehaladva egyre nő: míg a harminc év alattiak körében nem éri el a 65 százalékot a téma iránt érdeklődők súlya, addig az ötvenévesek körében csaknem nyolcvan, a hatvan év felettiek körében pedig 87 százalék a súlyuk. Jól mutatja a választási hajlandóság és a politika iránti érdeklődés kapcsolatát az is, hogy míg a pártpreferencia alapján bizonytalanok körében 77, a szimpátiájukat fel nem vállalók esetében 68 százalék a politikával foglalkozók súlya, addig az áprilisi választáson biztosan részt nem vevők körében “mindössze” 35 százalék azok aránya, akik a politikával foglalkoznak.

A kutatás alapján az áprilisi országgyűlési választásokon az aktív internetezők 83 százaléka jelezte, hogy biztosan részt fog venni. Az aktív internetezők jellemzően nyitottabb, képzettebb társadalmi réteget képviselnek. Tekintettel arra, hogy a négy évvel ezelőtti választáson szavazók súlya ugyanezen körben nyolcvan százalék volt – akkor a tényleges részvételi arány a teljes 18 év feletti lakosság körében 61 százalékos volt – azt valószínűsíti, hogy a négy évvel ezelőttinél kismértékben nagyobb lesz a részvételi arány a választásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

UPC Direct: kódolatlan hónap

csü márc 29 , 2018
A UPC Directnél az AMC csatorna minden előfizető számára ingyenesen elérhető lesz a szolgáltató kínálatában március 26-től egészen április 30-ig. A kódolatlan időszak alatt az AMC három világpremierrel ad ízelítőt prémium kínálatából. Március 29-én este mutatja be a csatorna a Budapesten forgatott sorozatot, a Terrort. Eddig még be nem mutatott […]
televízió

Friss, ropogós