Még egy konzultáció indul az internet jövőjéről

szavazasSzeptember tízig tartó nyilvános konzultációt indított 24 szabályozási kérdésről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A sávszélesség ideális mértékéről, a felhőalapú alkalmazások adatvédelmi szabályozásáról, hálózatsemlegességről, a hírközlési szolgáltatók nemzetbiztonsági és közrendvédelmi célú adatgyűjtésének szükségességéről is várja az észrevételeket a hatóság. A konzultáció célja, hogy az NMHH iparági szereplők véleményét figyelembe véve alakíthassa ki a magyar álláspontot az Európai Bizottság uniós elektronikus hírközlési keretszabályozásának jövőre esedékes felülvizsgálatakor.

A hatóság konzultációhoz készített összefoglaló anyaga szerint a feladat a szektorális szabályozás, az ex post versenyszabályozás, valamint a társ- és önszabályozás közötti egyensúly megtalálása. Az NMHH álláspontja szerint a 2016-os uniós felülvizsgálat lehetőséget ad arra, hogy a tagországok felkészülhessenek az új piaci kihívásokra és új szabályozási megközelítéseket dolgozhassanak ki. Emlékeztettek: a legutóbbi, 2009-es felülvizsgálat óta új piaci szereplők, új szolgáltatások és technikai megoldások jelentek meg, amelyek új típusú szabályozást tesznek szükségessé. Nagymértékben megváltoztak a legnépszerűbb kommunikációs csatornák, és a tartalomfogyasztás jellemzői.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így használhatod a mobilodat hosszabb ideig külföldön - roaming akadémia

hét júl 6 , 2015
Itt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít. 7. Tennünk kell valamit ahhoz, hogy mobiltelefonunkat hosszabb ideig is tudjuk külföldön használni? Igen, utazás előtt intézkedjünk a szolgáltatónknál a […]
akku

Friss, ropogós