Sürgősen frissítsük az Adobe Flash Playerünket

adobe-flashA Kaspersky Lab kutatói fedezték fel azt a biztonsági rést, amelynek a támadására kifejlesztett kihasználó kódot egy szíriai kormányzati webhelyen keresztül terjesztették. A vizsgálat során kiderült, hogy a kihasználó kód a népszerű multimédia szoftver, az Adobe Flash Player egy ismeretlen sérülékenységét támadja. A sérülékenység a Pixel Binder nevű régi összetevőben található, amely a videók és fotók feldolgozását végzi.

„Bár csak korlátozott számú kísérlet történt ennek a sérülékenységnek a kihasználására, erősen ajánljuk a felhasználóknak, hogy frissítsék az Adobe Flash Playert. Elképzelhető ugyanis, hogy mihelyt ismertté válik ez a sérülékenység, a kiberbűnözők megpróbálják reprodukálni a kihasználó kódokat vagy valamilyen módon megszerezni a létező változatokat, és más támadásokhoz felhasználni őket. Sőt, annak ellenére, hogy a javítás elérhető, profitot remélhetnek ettől a sérülékenységtől, mivel az olyan népszerű szoftverek esetében, mint a Flash Player, a szoftver frissítése világszerte hosszabb időt vesz igénybe. Sajnos ez a sérülékenység egy ideig még veszélyt jelent majd” — figyelmeztetett Vjacseszláv Zakorzsevszkíj, a Kaspersky Lab sérülékenység-kutató csoportjának vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az igazi startup: épphogy megalakult, máris a MIT-en nyüzsög

csü máj 8 , 2014
Egyetlen magyar induló vállalkozásként a Samebug Kft. vehet részt a világ egyik legelismertebb technológiai egyeteme, a Bostonban működő Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) startupokat fejlesztő programjában – közölte az MTI-vel a céget szakmai partnerként támogató BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. A 2014 márciusában alakult Samebug a szoftverfejlesztőket a programozási hibák hatékony kijavításában […]