A video uralkodik a mobil hálózatokon

mobilAz Ericsson közelmúltban megjelent Mobilitási Jelentése szerint a videó továbbra is uralkodó helyzetben van a mobil hálózatokon: a 4G-vel lefedett hálózatokon jelenleg a mobilforgalom 45-55 százalékát teszi ki, ami jórészt a valós idejű filmnézésnek (videóstreaming) és az egyre jobb minőségű kép okozta élménynek köszönhető. A videó más online alkalmazások részeként is egyre nagyobb szerepet kap, például a hírekben vagy reklámokban, illetve a közösségi média egyes területein is. Egyúttal a videónézést a YouTube-hoz hasonló független műsorszolgáltatók (OTT) szolgáltatásainak és tartalmainak egyre bővülő köre is serkenti.

A videónézésére alkalmas eszközök is gyorsan fejlődnek. Számos eszköznek nagyobb már a képernyője, ezzel jobb képminőség érhető el, ami viszont nagyobb adatfogyasztást eredményez. Lassan már mindenféle eszköztípuson kiváló minőségben nézhető film, akár otthon vagyunk, akár valahol menet közben. A jövőbeni kilátások tekintetében az Ericsson becslése szerint a mobilhálózatokon bonyolított videóforgalom 2020-ra tízszeresére nő majd, és eddigre a teljes mobiladatforgalom 55 százalékát fogja kitenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

SUSE: végre nonstopp frissíthet, ki merre lát

csü nov 27 , 2014
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise-t használó ügyfelek mostantól leállás nélkül telepíthetik rendszereiken a frissítéseket. A hivatalos bemutatóra a SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen került sor, ahol további fontos újdonságokat és híreket is bejelentettek: béta tesztelési fázisba érkezett a SUSE tárhelymegoldása, támogatják az […]

Friss, ropogós