Az Est Media megvásárolta a Delta Systems Kft-t

Újra tényleges üzleti tevékenységbe kezd az Est Media: a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásával infokommunikációs területen jelenik meg a tőzsdei cég. A több mint harminc éve működő Delta Csoporthoz, az egyik vezető magyar tulajdonú rendszerintegrátorhoz tartozó vállalat 28,6 milliárd forintos vételárából 2,35 milliárd forint pénzben kerül teljesítésre. Zártkörű alaptőke-emelés keretében 125 millió darab Est Media részvényt is kibocsátanak a Delta Csoport holdingcége, a Deltagroup Holding Zrt. részére 210 forintos kibocsátási áron, összesen 26,25 milliárd forint értékben, amellyel az a tőzsdei társaság főrészvényesévé válik. A pénzbeli teljesítés biztosítása érdekében az Est Media hosszú távú, öt éves futamidejű részvényesi kölcsönszerződést kötött egyik jelenlegi nagyrészvényesével.

A komplett infrastruktúra-megoldásokra fókuszáló Delta Systems árbevétele a 2018. július 1-jén kezdődött és 2019. június 30-val zárult pénzügyi évben várhatóan megközelíti a 16 milliárd forintot — áll az Est Media közleményében. A tranzakcióval egyidejűleg új növekedési stratégia kidolgozását is megkezdte a vállalat, amellyel a régióban három-öt éven belül az ipari digitalizációs folyamat meghatározó szereplőjévé kíván válni. A közeljövőben bemutatandó stratégia saját termékfejlesztésre és akvizíciókra is épít. (Informatikai társaságot venni ma Magyarországon, több mint optimista hozzáállás, hiszen a 4iG a T-Systems-szel megerősítve nem sok esélyt ad a vetélytársaknak. Persze, ha a 4iG szemet vetne a társaságra, akkor akár jó üzlet is lehetett a vétel. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Informatika képzéssel bővíti képzési kínálatát a Kodolányi

sze júl 31 , 2019
Üzemmérnök-informatikus alapszakra is lehet már jelentkezni a pótfelvételi időszakban a Kodolányi János Egyetemre. Szeptembertől tehát a bölcsészettudományi, társadalomtudományi, gazdaságtudományi alap- és mesterszakok mellett az informatika területén is szerezhetnek diplomát az intézménybe jelentkezők. Az intézmény közleménye szerint a egyetem minden képzése gyakorlatorientált, a több hazai és nemzetközi minőségdíjat elnyert oktatási modell […]

És még ez is...