MasterCard: legyen szabvány az egyérintéses fizetés

chip-cardA MasterCard 2020-ra Európa-szerte alapvető szabvánnyá szeretné tenni az egyérintéses fizetést – közölte a cég az MTI-vel. A társaság szerint, ennek köszönhetően valamennyi kereskedőnél, ahol lehet MasterCard és Maestro bankkártyával fizetni, arra is lehetőség lesz, hogy a vásárlók egyérintéses bankkártyával és NFC-képes (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) mobiltelefonnal fizessenek. A MasterCard adatai szerint egy év alatt több mint négyszeresére nőtt az egyérintéses bankkártyát aktívan használók száma, és 2014 második negyedévében már az összes MasterCard és Maestro kártyás fizetés 15 százaléka egyérintéses módon, úgynevezett PayPass bankkártyával történt.

A MasterCard azt is bejelentette, hogy együttműködik az Apple-lel az Apple Pay integrálásában. Az Apple új fizetési rendszere lehetővé teszi a MasterCard kártyabirtokosok számára, hogy iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus telefonjukat, illetve Apple Watch okosórájukat használják fizetésre mindennapi vásárlásaik során. A Visa is közölte, hogy támogatni fogja a mobilfizetést az új iPhone 6, iPhone 6 Plus és Apple Watch termékeken: a résztvevő pénzintézetek az Egyesült Államokban és más piacokon képesek lesznek hozzárendelni a Visa hitel- és betéti kártyákat az Apple Pay szolgáltatáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Steinbinder Romulusé a SYNERGON Retail Systems Kft. negyede

ked szept 16 , 2014
A SYNERGON Informatika Nyrt. értékesítette a SYNERGON Retail Systems Kft. (SRS) jegyzett tőkéjének 25 százalékát kitevő üzletrészét a társaság ügyvezető igazgatója részére. A megállapodás részeként a kft. jegyzett tőkéjének 25 százalékát kitevő, tízmillió forint névértékű üzletrészét a vevő megvásárolja 42,50 millió forint vételár megfizetésével. Steinbinder Romulus (képünkön) a tranzakció lezárását követően, […]