A járvány nem csak az életünket, de az ügyfélszolgálatokat is átalakította

ÜgyfélszolgálatEgyre világosabb, hogy ha kényszerből is, de az ügyfelekkel fenntartott kapcsolattartásban is időugrás zajlott le a járvány miatt. A korábban csak tervezgetett it-fejlesztések most rohamtempóban jelentek meg a call és contact centerek esetében is.

Számos nagyvállalat állt át egyik napról a másikra az otthoni munkavégzésre, de míg a közös hálózat elérését és az asztali gépeket, laptopokat könnyebben biztosítani lehetett a munkavállalók számára, az olyan egyébként egyszerűbbnek tűnő feladatokról, mint például a vezetékes telefonok átirányítása, már nem mindig tudtak költséghatékonyan és felhasználóbarát módon gondoskodni. Hasonló helyzetbe kerültek a nagy, nem egyszer több száz főt foglalkoztató ügyfélszolgálatok is, amelyek esetében nehézkesebb volt a kollégák, a munkafolyamatok átállítása „home office”-ra. Persze technológiailag már a pandémia kezdeti szakaszában rendelkezésre álltak az ehhez kapcsolódó szolgáltatások, csak azok alkalmazása nem volt még bevezetve mindenhol. Egy vállalati infokommunikációs szolgáltató azt tapasztalta, hogy a közép- és nagyvállalatok egymás után tértek át az internetalapú telefonszolgáltatások igénybevételére, így megteremtve annak lehetőségét, hogy nagy, telefonon elérhető ügyfélszolgálati infrastruktúrájukat minden kolléga elérje otthonról egy szélessávú internetkapcsolat, valamint egy táv- és csoportmunkát segítő alkalmazás segítségével, további vezetékes vagy mobil hangforgalmi költségek nélkül. Az ilyen szolgáltatások egyébként a kisebb vállalatok esetében is hatékony megoldásnak bizonyulnak, ha ügyfélkapcsolati feladataikat földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül, a más feladatokra is használható táv- és csoportmunkát segítő alkalmazások segítségével bonyolítják le, mindezt úgy, hogy a partnereik csak a megszokott vezetékes számon hívják őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A vásárlók ötöde 200 ezernél többet szán pc-vásárlásra

szo nov 14 , 2020
A magyar háztartások négyötödében van videójátékra alkalmas eszköz, ezeket főként üzletben vásárolták készpénzzel vagy betéti kártyával a Budapest Bank friss kutatása szerint. Eszköztől függően jellemzően százezer forint feletti összeget szán rá az, aki új eszköz vásárlását tervezi. A kutatás szerint a megkérdezettek 82 százaléka mondta, hogy található a háztartásukban valamilyen […]
IBM személyi számítógép

És még ez is...