Már nem csak a szólásszabadság van veszélyben, hanem a tisztességes verseny és a fogyasztói jogok is

1

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnökeVarga Judit igazságügyi miniszter a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével, Rigó Csabával egyeztetett a nemzetközi digitális vállalatok “visszás kereskedelmi gyakorlatáról”.

Varga a Facebook-oldalán azt írta: az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az ilyen óriásvállalatok magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik. (Érdemes lenne megértenie a miniszternek, hogy a szólás-, vagy véleményszabadság nem azt jelenti, hogy a véleményét bárki, bármit, bármilyen stílusban, bármelyik platformon nyilvánosságra hozhatja, és azt a platform nem moderálhatja, nem törölheti akár a felhasználói sorából a felhasználási feltételeit megsértőket. Értjük: közelednek a 2022-es választások, jogos a félelem, hogy a kormányzati  propagandát szűrni fogják a nagy közösségi portálok és csúnya dolgok fognak történni, ha nem lesz meg a kétharmad. A -szerk- megj.) Emiatt a GVH-val közösen biztosítani kell az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden rendelkezésre álló eszközzel elejét kell venni a digitális károkozásnak — hangsúlyozta. Kiemelte: ahogyan a való életben, a virtuális világban is fenn kell tartani az egyenlő versenyfeltételeket, védelmezni kell a fogyasztói jogokat, és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást. A miniszter hozzátette: a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén azzal a kérdéssel foglalkoznak majd, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben.

One thought on “Már nem csak a szólásszabadság van veszélyben, hanem a tisztességes verseny és a fogyasztói jogok is

  1. Nem hiszem, hogy aggódna ’22 miatt; itthon könnyebb “megtalálni” a párszázezer levélszavazatot, könnyebb a jólápolt választási szervereket megfelelő üzemmódba állítani, a krumplitermés is rendben lesz, már le is lehet (kell) fotózni a szavazólapot, (persze előtte nem árt egy fotós gyorstalpaló), oszt kész is a 7/6.
    Még pótüléseket is be kell majd tenni a Parlamentbe!
    Megfigyelhető, hogy hányszor kötnek bele olyanokban, akiknek méltóságon aluli, hogy reagáljanak alaptalan vádaskodásokra. (Pontosan tudja, mit jelent a vélemény szabadság, csak ennek az “asszonyságnak” ez nem számít. Ez a (varg)arrogancia szindróma)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Google felzárkóztatná a közép- és kelet-európai régiót

sze jan 20 , 2021
A Google meghirdette a közép- és a kelet-európai régió országainak szóló Google.org Impact Challenge programját, amely a digitális felzárkóztatásért, illetve az inkluzív gazdasági növekedés elősegítéséért dolgozó szervezetek támogatását célozza – közölte a Google. A tájékoztatás szerint a Google kétmillió eurónyi támogatást oszt szét a pályázaton kiválasztott magyarországi, valamint további tíz […]
Bíró Pál Google