Már megint változás történt a Getronics felsővezetésében

A Getronics Fede Barretót nevezte ki globális pénzügyi igazgatójává (CFO), és egyúttal az igazgatótanácsba is beválasztotta. Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója az elmúlt időszakban számos vezetőt cserélt le a vállalat élén azzal a szándékkal, hogy a Getronics-ot a vállalatok digitális átmenetének meghatározó partnerévé tegye világszerte. Barreto a Getronics teljes globális pénzügyi csapatát fogja irányítani: nem kevesebbre vállalkozik, mint a növekedés felgyorsítására a pénzügyi fegyelem, a nyereségesség növelése és a cash-flow menedzsment szempontjait szem előtt tartva.

Mielőtt a Getronics-hoz csatlakozott volna, Barreto hat éven keresztül a Sony DADC Americas, a Sony Corporation egyik részlegének pénzügyi igazgatója és ügyvezető alelnöke volt. Ide 2010-ben került, először pénzügyi igazgatóhelyettesként. A Sony-nál ő volt a pénzügyi vezető, és a menedzsmentben ő felelt a vállalat stratégiájáért az amerikai kontinensen. Azt megelőzően 15 évet töltött a gyógyszeriparban, ebből közel egy évtizedet a Schering-Plough (ma Merck) és a Warner Lambert (ma Pfizer) vállalatnál, számos területen és számos országban. Barreto folyékonyan beszél spanyolul, portugálul és angolul. MBA mesterdiplomával (Rutgers Business School, USA) és közgazdaságtan, filozófia, és pénzügyi menedzsment BA diplomával rendelkezik (Ohio Wesleyan University, USA).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mióta államosították, szárnyal az Antenna Hungária

vas dec 30 , 2018
A magyar állam 2014 május végén megvásárolta az “ANTENNA HUNGÁRIA” Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt-t (AH) a francia TDF-től. Az AH száz százalékos részvénycsomagja a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tulajdonába került. A tranzakció – amely magában foglalja a részvényátruházást és a TDF által az AH részére nyújtott tulajdonosi […]
antenna