Számítástechnikai eszközök: országos biztonsági felülvizsgálat lesz

DOS-promptA kínai kormány a piacon és használatban lévő számítástechnikai eszközök, illetve információs technológiai szolgáltatások biztonsági szempontok szerinti ellenőrzéséről, átvilágításáról döntött — írja az MTI.

Az általános ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azokat a termékeket, amelyek által lehetőség nyílik a vevők, illetve ügyfelek számítógépes rendszereinek törvénytelen adatfelügyeletére, információk gyűjtésére vagy akár a hálózat blokkolására. A biztonságot a vállalatoknak kell garantálniuk, s amelyek nem tudnak eleget tenni a megszabott követelményeknek, azoknak be kell szüntetniük termékeik, illetve szolgáltatásaik értékesítését.

“Néhány ország kormánya és vállalatai hosszú ideje, kiterjedt módon gyűjtenek érzékeny információkat azáltal, hogy monopolhelyzetet és technológiai előnyt élveznek a piacon” – jelentette ki Csiang Csün szóvivő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ázsiában értékelik a magyar felhőt

pén máj 23 , 2014
Az ázsiai pénzügyi szektor legnagyobb szakmai elismerését jelentő „Legjobb Felhő Alapú Megoldás” díját a magyar Multipass Solutions Zrt. megoldása nyerte el a szingapúri DBS Banknál implementált megoldásáért. A Multipass a magyar cégek közül elsőként vehetett át ilyen rangos elismerést ázsiában. A DBS Bank és a Multipass Solutions olyan újszerű, privát felhőben […]
felhő

Friss, ropogós