Már megint milliárdos megbízást kapott a T-Systems

Indulhat a kormányzati szerveknek szánt országos video-konferencia rendszer végpontjainak kiépítése, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) és a T-Systems Magyarország Zrt. aláírta a videokommunikációs végpontstruktúra kialakításáról szóló szerződést – közölte a NISZ szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyerteseként a T-Systems több mint nettó 1,599 milliárd forint értékben szerződött a feladat végrehajtására. A teljes rendszer az “Elektronikus megoldás az eltérő földrajzi helyszíneken történő közigazgatási ügyintézés munkaszervezésének és kommunikációjának fejlesztésére (VIKI)” című projektben valósul meg, költségvetése három milliárd forint.

Az országos videokonferencia-rendszert a bíróságok is felhasználják majd a távmeghallgatásoknál. A rendszer kiépítésének köszönhetően a kormányzati szervek munkatársainak és a közigazgatási ügyeiket intéző állampolgároknak kevesebbet kell majd utazniuk a különböző hivatali helyszínek között. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése biztosítja a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programokból. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program része, fő kedvezményezettje a NISZ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Interneten közvetítik a Héttorony Fesztivál gálakoncertjét

szo nov 25 , 2017
Utolsó állomásához érkezett a Héttorony Fesztivál, a határokon átívelő, Makovecz-épületeket világzenével megtöltő sorozat hétfőn este a Pesti Vigadóban zárul Dresch Mihály gálakoncertjével, amelyet élőben közvetítenek az interneten – közölték a szervezők. Dresch az elmúlt években saját kvartettjével járta az országot, nemrég pedig egy új formációt, egy vonós kvartettet hozott létre. […]

Friss, ropogós