Sose találná ki miért jó a hajlított TV

oldtvAz első ívelt OLED TV-t 2013 végén mutatták be. Az LG ívelt OLED TV fő előnyei a síkképernyős társaival szemben, hogy az emberi szem számára kényelmesebb tévénézést és jobb képminőséget biztosít (a merőleges rálátású pixelek miatt), valamint közelebbről nézve nagyobbnak is látszik, mint a lapos képernyők. Az ívelt kialakítás által a képernyő minden pontja ideális távolságra van az emberi szemtől, így kényelmesebb a tévénézés, ráadásul a képernyő szélein nem torzulnak a színek és minimálisan sem romlik a színvisszaadás, ami egy nagy képernyős sík LCD TV esetében előfordulhat.

Azt, hogy „az ívelt képernyő minden pontja egyenlő távolságra van a néző szemétől”, persze nem egy nézőre érti az LG, hiszen általában nem csak egy ember néz egy tévét. Az LG különböző kutatások és tanúsítványok adatainak segítségével számította ki, hogy egy TV-t átlagosan hány ember, átlagosan milyen távolságból néz. Amennyiben a televíziót néző emberek feje egymástól vállszélességre van, a tévé széleit összekötik a két szélső ember fejével, és ahol a vonalak metszik egymást, ott lesz a kör középpontja. Így lesz meg az 55 collos ívelt OLED TV ívének ötméteres sugara. Tehát az LG szerint az ívelt készülékkel élvezetesebbé válhat a televíziózás élménye, akár több néző számára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lenovo YOGA Tablet 2 Pro: projektor a tabletben

sze okt 15 , 2014
A Lenovo bemutatta az új YOGA Tablet 2 Pro-t. A prémium médiahasználatra kihegyezett YOGA Tablet 2 Pro csúcsszolgáltatása egy beépített Pico projektor, amellyel egy szempillantás alatt tévéképernyővé vagy mozivászonná varázsolhatjuk a falakat. A projektor ötvenhüvelykes képernyőjű mozi élményt nyújtó eszköz 16:9 képarányú, nagyfelbontású képet vetít, akár három órán keresztül. A […]

Friss, ropogós