Ez felháborító! Már megint meg akarják támadni Magyarországot

Breton és JourováAz Európai Unió mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a média betölthesse alapvető szerepét a demokráciában – hangsúlyozta Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos az Európai Bizottság által létrehozott Európai Hírmédia Fórum hétfői konferenciájának záróbeszédében. Számos kísérletet láttunk a kormányok részéről arra, hogy beavatkozzanak a médiába, aláássák a függetlenségüket – fogalmazott az uniós biztos. Majd kifejtette: „olyan közös elveken alapuló szabályokra van szükség, amelyek biztosítják a szerkesztői függetlenséget és a tulajdonosi viszonyok átláthatóságát. Minden európai polgárnak joga van hozzá, hogy a független médiára támaszkodva tájékozódjék – tette hozzá.

Thierry Breton a belső piacért felelős uniós biztos a konferencián elmondta: a bizottság jövőre előterjeszti az Európai Unió egészére érvényes médiaszabályozásról szóló törvényjavaslatát. „Fel akarunk lépni a médiavállalkozások tevékenységébe történő indokolatlan beavatkozás ellen. Biztosítanunk kell a médiapluralizmus védelmét” – hangoztatta. Hozzáfűzte: a javasolt szabályzat az ellenséges külföldi beavatkozásokat is célba venné. Breton elmondta, hogy a bizottság konzultációt indít az érdekelt felekkel a javaslat elfogadása előtt.

A brüsszeli testület azt is bejelentette, hogy 1,8 millió eurót különített el egy páneurópai hírügynökségi központ létrehozására, amely lehetővé tenné az újságírók számára, hogy közösen, „az együttműködés szellemében” tudósítsanak az uniós ügyekről. A pénzügyi támogatás egyebek mellett a szerkesztőségi továbbképzést és egy új, többnyelvű weboldal létrehozását is tartalmazza. Brüsszeli sajtóhírek szerint a januárban induló projekt munkáját a dpa német állami hírügynökség hangolná össze. A programhoz 16 európai hírügynökség is csatlakozna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fürdés vagy tusolás? Praktikus ötletek kisgyermekes szülőknek

sze dec 1 , 2021
Mikor baba érkezik a családba, sok mindent át kell alakítani a lakásban. Ez alól a fürdőszoba sem kivétel. Gyermekbarát és gyermekbiztos helyiségre lesz szükség. Mutatjuk, hogyan rendezd be! A legfőbb kérdés: kád vagy zuhanyzó? A legalapvetőbb kérdés, mikor egy fürdőszobát kialakítunk vagy átalakítunk, hogy tusolót vagy fürdőkádat válasszunk-e a fürdéshez. […]
homelux

És még ez is...