Okostanteremért küzdhetnek az általános iskolák

Czunyine-Bertalan-JuditA világ legnagyobb tanórája elnevezésű oktatási projekthez kapcsolódva az általános iskoláknak a szervezők olyan tudáspróbát is meghirdettek, amelynek egy digitális eszközökkel felszerelt okostanterem a fődíja – ismertette a verseny fővédnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Oroszlányban. Czunyiné Bertalan Judit – aki a térség országgyűlési képviselője is – a sajtótájékoztató előtt nyílt órát tartott a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6/b. osztályának. A foglalkozáson a világ legnagyobb tanórája kezdeményezéshez kapcsolódva az ENSZ által meghirdetett globális célokról beszélgetett a diákokkal.

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kezdeményezést továbbgondolva országos tudáspróbát hirdetnek, amelyre felsősökből álló, háromtagú csapatok nevezhetnek egy segítő tanárral. A fordulók felölelik a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a sport és az információs technológia témaköreit, illeszkedve a XXI. század kérdéseihez. A verseny három online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a hét legjobb csapat jut be. A vetélkedő fődíja egy csaknem tízmillió forint értékű eszközcsomag, amelyből egy digitális eszközökkel felszerelt tanteremet lehet kialakítani – ismertette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Terjed, mint a fóliás okosság a mobilnetezés

csü okt 1 , 2015
A telefonról vagy táblagépről történő internethasználat egyre jobban eltolódik a mobilinternetes technológia felé; tavaly a felhasználók 23 százaléka használta többségében ezt a módozatot, és népszerűbb volt a helyhez kötött wifi-elérés, idén viszont már tízből hét internetező használ mobilinternetet, és többségbe kerültek a jellemzően mobilinternetezők – derül ki a GfK kutatásából. […]

Friss, ropogós