Már Máltára is eljutott az NMHH szoftvere

oldtvCiprus után Málta is átvette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kifejlesztett médiafigyelő rendszer egy szűkebb változatát. A máltai hatóság 2013-ban kereste meg az NMHH-t a magyar-ciprusi együttműködés példája láttán, hogy tegye lehetővé az Iris rendszer adaptálását. Az ottani igényeknek megfelelően a máltai változat egy modulos, és 11 televízió 24 órás rögzítését végzi el. A szigetországban a magyar minta alapján most bevezetett rendszer egy videokazettán alapuló, elavult rögzítési megoldást váltott fel. A magyar kollégák távoli, internetelérésen keresztül irányították az üzembehelyezést a ciprusi hatóságnál alkalmazott módszer szerint, szükség szerint Skype-on adtak útmutatást az installálás befejezéséhez, végül az Irist használó máltai szakemberek számára háromnapos helyszíni tréninget tartottak.

Az Iris médiafigyelő informatikai rendszer egyedülállóan nagy adatbázist képes komplex módon, metaadatokkal ellátva feldolgozni: jelenleg több mint nyolcmillió műsoróra, 115 terabájtnyi adat, 141 rádió és televízió műsorfolyamát tárolják 1990-ig visszamenőleg. A többmodulos rendszer egy koordináló szerverből, csatornarögzítésért felelős kódolóegységekből, egy nagy kapacitású háttértárból és archiváló egységekből áll. Az adatok forrását egy többfajta bejövő jelet – kábel, műhold, digitális földi műsorszórás, IP – feldolgozni képes fejállomás biztosítja, a rögzített műsorok, reklámok pedig egy webes felületen felhasználóbarát módon kereshetők időpont vagy műsorcím szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Big Data-gate: súlyos vád Vitézy ellen

hét febr 9 , 2015
Nem a főpolgármester tett feljelentést, hanem a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, és nem átadási jegyzőkönyvről, hanem a BKK “teljes informatikai adatvagyonának” elviteléről van szó a BKK előző vezérigazgatója, Vitézy Dávid ellen tett feljelentésben – közölte a cég az MTI-vel. A BKK ezt Vitézy korábbi közleményére reagálva tette közzé. A […]

Friss, ropogós