Hamis szoftvereket találtak a pénzügyőrök egy autószerelő műhelyben

autoszereloEgy Győr-Moson-Sopron megyei autószerelő műhelyben több szabálytalanságot is feltártak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Nem kaptak nyugtát a próbavásárlásról, továbbá szerzői jogok és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt több eszközt lefoglaltak és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az okozott kár megközelíti a nyolcmillió forintot.

Az autószerelőnél először az adóellenőrök vettek igénybe diagnosztikai szolgáltatást, azonban nyugtát nem kaptak. Ezután a pénzügyőrök vizsgálták át a műhely irodáját, ahol két laptopot találtak, rajtuk különféle autódiagnosztikai szoftverekkel. A programok eredetéről a műhely tulajdonosa semmilyen igazolást, okmányt nem tudott bemutatni, és az eredeti telepítő lemez sem volt meg. Az irodában talált táskában volt még egy Mercedes gépkocsikhoz használható diagnosztikai eszköz és egy kábelkészlet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2016 első félév: minimálisan változtak a hírközlési szolgáltatások árai

hét okt 3 , 2016
Az év első félévében összességében lényegében nem változtak az árak a hírközlési szektorban. A félév végén mindössze 0,1 százalékkal voltak magasabbak a hírközlési árak, mint az előző év végén a nemzetgazdasági fogyasztói árszint 1,2 százalékos növekedése mellett. A roamingdíjak csökkenése hívásindítás esetén négy százaléktól egészen 74 százalékig terjedt, de a hazai […]
okostelefon