Megújult a bankvírus, így már alázza az Android 6 operációs rendszert is

androidA Kaspersky Lab szakértői a Gugi “bankvírus” olyan módosított változatát fedezték fel, amely meg tudja kerülni az új Android 6 biztonsági rendszerét. A módosított trójai arra kényszeríti a felhasználókat, hogy engedélyezzék valódi applikációk felülírását, sms üzenetek küldését és megtekintését valamint telefonhívások indítását. Pszichológiai manipuláció útján terjed és a kiberbűnözők egyre gyakrabban használják: az áprilistól augusztusig terjedő időszakban tízszeresére nőtt a Gugi áldozatainak száma.

A Gugi trójai kártevő célja, hogy ellopja a felhasználók banki azonosítóit vagy hitelkártya adatait úgy, hogy felülírja a valódi bankapplikációt vagy a Google Play Store applikációt egy adathalászó applikációval. 2015-ben adták ki az Android operációs rendszer 6. verzióját, amely új biztonsági rendszerrel védekezett az ilyen támadásokkal szemben. Most már az applikációknak engedélyt kell kérniük a felhasználótól ahhoz, hogy más alkalmazásokat felülírjanak és, hogy sms üzenetet küldjenek vagy telefonhívást indítsanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kipróbáltuk: ADATA SE730 hordozható SSD merevlemez

hét szept 19 , 2016
A magyar forgalmazó jóvoltából kipróbálhattuk az ADATA SE730 hordozható SSD merevlemezét. A készülék a méretei alapján egy jól meghízott pendrive-ra hasonlít, kicsit nagyobb, mint egy gyufás skatulya. A kompakt 250 gigabájtos külső SSD meghajtó második generációs, C típusú USB 3.1 csatlakozással rendelkezik, ami akár 500 MB/s olvasási és írási sebességre […]

Friss, ropogós