Kipróbáltuk: ADATA SE730 hordozható SSD merevlemez

adata-ssd-se730A magyar forgalmazó jóvoltából kipróbálhattuk az ADATA SE730 hordozható SSD merevlemezét. A készülék a méretei alapján egy jól meghízott pendrive-ra hasonlít, kicsit nagyobb, mint egy gyufás skatulya. A kompakt 250 gigabájtos külső SSD meghajtó második generációs, C típusú USB 3.1 csatlakozással rendelkezik, ami akár 500 MB/s olvasási és írási sebességre is képessé teszi. Ez a sebesség azt jelenti, hogy öt gigabyte-os fájlt, ami egy tipikus full HD film, mindössze 16 mp fel/le lehet tölteni, ami négyszer gyorsabb, mint az átlagos külső merevlemez sebessége. A strapabíró SE730 MLC NAND Flash típusú memóriát kapott, ami hosszú élettartamot biztosít. Kompatibilis a Windows, a Mac OS és az Android operációs rendszerekkel, mi Linux-szal használtuk gond nélkül.

A készülék homokfúvott háza IP68-as por és vízállóságot, valamint katonai minőségű ütésállóságot. Másfél méteres vízbe ejtve 60 percet bír ki a készülék mindenféle károsodás nélkül, ha az USB portot védő kupak a helyén van. Az ADATA által használt minősített kontrollerek és memória chipek szigorú teszteken mentek keresztül, ezért a gyártó készülékei igen magas megbízhatóságúak. Arra a kérdésre, hogy a pendrive, vagy a külső SSD rendelkezik a megbízhatóbb elektronikával, arra a szakértők szerint az a válasz, hogy az SSD-k okosabb vezérlőtechnikával és fejlettebb memóriával rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

QNAP: itt az OceanKTV 1.1

hét szept 19 , 2016
ShareTweetPinShareA QNAP Systems, Inc. bejelentette az OceanKTV legújabb 1.1-es verzióját, amelyet számos új funkcióval bővítettek. A világegyetem első NAS alapú karaoke rendszere, az OceanKTV-vel így már YouTube videó is streamingelhető. „Az OceanKTV 1.1 arra is képes, hogy lehalkítsuk az éneket a zeneszámokban, valamint zenéket és lejátszási listákat is ajánl. A felhasználók […]

És még ez is...