A felhasználók közel harmadát nem zavarja, hogy a saját okoseszközükkel kémkedhetnek utánuk

groufie, szelfi, selfieA Kaspersky Lab felmérése szerint a felhasználók és a digitális eszközeik közötti kapcsolat gyakran szorosabb, mint a legjobb barátok közötti viszony, amit az a két tény is alátámaszt, hogy 29 százalékuk magával viszi őket a fürdőszobába is, illetve 25 százalékuk olyan titkokat is megoszt eszközeivel, amelyeket senkinek sem mondana el. A kutatás szerint az emberek túlnyomó többsége (87 százaléka) fontos, bizalmas és sokszor pótolhatatlan információkat tárol az okostelefonján, többek között jelszavakat, üzeneteket, fotókat, kontaktokat, fájlokat és egyéb kritikus fontosságú tartalmakat. Négy válaszadóból egy készülékén olyan adatok is vannak, amelyeket senki mással nem szeretne megosztani.

Az otthonokon kívül a készülékeket számos veszély fenyegeti, megsérülhetnek, elveszhetnek és ellophatják őket, sőt, az adatok ellopására vagy kémkedésre szakosodott kiberbűnözők is feltörhetik őket. A nyilvános wifi hálózatokra csatlakozó készülékek kiváltképp ki vannak téve a támadásnak. Mindezek ellenére kevés ember tesz óvintézkedéseket a veszélyek csökkentése érdekében. A felmérés szerint a felhasználók csupán 26 százaléka változtat online szokásain a nem biztonságos, nyilvános wifi hálózatok használatakor, annak ellenére, hogy a hackerek könnyen lehallgathatják a forgalmat és megszerezhetik a jelszavakat. Otthon más, akár nagyobb veszélyek fenyegetik a felhasználókat, különösen az olyan bizalmas helyeken, mint a hálószoba és fürdőszoba, mivel egy feltört készülék webkamerája távolról bekapcsolható, és felvételek készíthetők vele.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kompromisszumot kötött az Uber Ibériában

csü márc 31 , 2016
Módosított működési feltételekkel tért vissza az Uber a spanyol fővárosba szerdán, miután 2014. végén bíróság tiltotta be korábbi tevékenységét a dél-európai országban. A változás lényege, hogy míg a bíróság által kifogásolt UberPop nevű szolgáltatással amatőr sofőrök fuvarozták az utasokat, addig az új UberX nevet viselő, okostelefonon működő applikációjával professzionális, engedéllyel […]
Uber