Már 70,7 százalék a digitális televízió-előfizetések aránya

tévéJúliusban a digitális előfizetéseken belül júliusban 1206 ezerről 1222 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 903 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 112 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 38,6 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 32,1 százalék volt, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya csökkent, ebben a hónapban 29,3 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,8 százalék, a második a Magyar Telekom, amelynek piaci részesedése 25,1 százalék, a harmadik a Digi, piaci részesedése a vizsgált hónapban 24,3 százalék volt. A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 89 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma júliusban 2150 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző havi 938 ezerről 928 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,5 százalék, második helyen a Telekom áll 23,2 százalékkal, majd a Digi következik 21,8 százalékkal. A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető Digi részesedése 30,2 százalék, majd a Telekom következik 29,6 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése 27,5 százalék. Július végén, a MinDig TV Extra részesedése 10,8 százalék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Paradoxon: hasít az ikt ipar, mégis támogatásra szorul

szo szept 19 , 2015
Az információs és kommunikációs technológiák (ikt) szektor GDP-arányát tekintve Magyarország már jelenleg is dobogós helyet foglal el Európában. A szoftver és szolgáltatás export volumene eléri a négyszázmilliárd forintot, a teljes magyar export 1,7 százalékát – mondta Vityi Péter, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) alelnöke a szervezet Menta […]

És még ez is...