Rejtély: emelkedik a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya

monoszkopA megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 700 ezer háztartás többségében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális földfelszíni sugárzású adásokat nézik. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók 2015. augusztus végén 3,178 millió előfizetést tartottak nyilván. E szolgáltatók előfizetőinek 70,9 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül augusztusban 1222 ezerről 1237 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 903 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 111 ezer előfizetője volt a hónap végén. A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 38,9 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 31,9 százalék Augusztusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya csökkent, ebben a hónapban 29,1 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,8 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 25,2 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 24,4 százalék volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jön az olcsóbb és biztonságosabb internetes fizetés

pén okt 9 , 2015
Az Európai Parlamentben csütörtökön megszavazott jogszabály- módosítás biztonságosabbá és olcsóbbá teszi Európában az internetes vásárlásokat és a fizetések lebonyolítását — közölte az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája az MTI-vel. A fizetési szolgáltatásokra vonatkozó uniós szabályok korszerűsítésének köszönhetően az új mobil és internetes fizetési szolgáltatók piaci belépése olcsóbbá teheti a fizetések lebonyolítását […]

Friss, ropogós