Ha utálják a digitalizációs változásokat a felhasználók, nem lesz siker

Szloboda Gábor, az Idya Hungary Kft. ügyvezető igazgatójaA Boston Consulting Group felmérése szerint a vállalkozások nyolcvan százaléka tervezi, hogy felgyorsítja saját digitális átállását, ugyanakkor az ilyen projektek hetven százaléka nem hozza meg a várt eredményt. „A probléma az esetek többségében nem is a technológiával van, hanem az emberi tényezővel. A munkatársak ellenállása az új megoldásokkal szemben, a változás iránt nem teljesen elkötelezett menedzsment, illetve a meglévő, papíralapú folyamatok felülvizsgálatának elmulasztása egyaránt hozzájárulhatnak ahhoz, hogy elbukjon a digitális transzformációs projekt. Ezek a problémák sokszor azért is jönnek a felszínre, mert a megoldások, szoftverek komplikáltak, nehezen alkalmazhatóak vagy nem illenek a működési környezetbe, így nem könnyítik, hanem inkább nehezítik a munkát” – állítja Szloboda Gábor, a nagyvállalati digitalizációval foglalkozó magyar vállalkozás, az Idya Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Szloboda szerint csak akkor hozhat tartós változást és jelentős fejlődést a digitális átállás, ha az érinti a belső folyamatokat is. „Igazi előrelépés csak akkor várható, ha a fejlesztés átfogó és közben „házon belül” nem silószerűen elkülönülő rendszerekkel, papírokat egymás között „tologatva” dolgoznak, a munkatársak” – összegezte az Idya Hungary ügyvezető igazgatója. A társaság által fejlesztett Dokumentum Jóváhagyó Rendszer (DJR) egy olyan nagyvállalati informatikai megoldás, amely a dokumentumok jóváhagyását, véleményezését, szerkesztését, valamint azok központi hitelesítő rendszerben történő elektronikus aláírását egyszerűen és felhasználóbarát módon teszi elérhetővé a felhasználók számára. A rendszer kiváltja a hagyományos, papíralapú, e-mail- vagy egyéb „manuális vezérlésű” dokumentumjóváhagyási, -köröztetési és -aláírási folyamatokat, jelentősen gyorsítva az ügyintézést és növelve a hatékonyságot. Ráadásul az egyéb rendszerekkel való kommunikációra kialakított interfészének köszönhetően a DJR képes integrálódni a létező folyamatokba, az azokat megvalósító rendszerekkel.

A digitális transzformációra az IDC becslése szerint csak tavaly (2021) 1300 milliárd dollárt költöttek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sorosnak annyi: elindult a vdtablog.hu

sze jan 12 , 2022
Elindult a vdtablog.hu, a Védett Társadalom Alapítvány (VTA) információs oldala. Az alapítvány minden “fronton” fel kívánja venni a harcot a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által képviselt “destruktív erőkkel” szemben, ezért a kuratórium – Földi László elnök, Moys Zoltán alapító, Földi-Kovács Andrea, Szabó Anett, Trombitás Kristóf és Kovács Zsolt – […]
Földi László