A UPC köszöni a pofont

pofonA UPC üdvözli az Európai Bíróság (EB) műholdas tévészolgáltatásokra vonatkozó szerdai döntését, annak részletes áttanulmányozása után határoz majd az következő lépésekről – közölte a szolgáltató cég csütörtökön az MTI-vel. Hivatalos állásfoglalásukat összegző közleményükben azt írták, hogy az Európai Bíróság határozata alapján a műholdon keresztül közvetített tévészolgáltatás egy az Európai Unió jogszabályi környezete által meghatározott elektronikus hírközlési szolgáltatás. Az ilyen szolgáltatásokra az EU alapszerződésében foglalt szabad áramlás elve vonatkozik – fűzték hozzá.

Az EB szerdai ítélete értelmében az NMHH indíthat felügyeleti eljárást a luxemburgi székhelyű, de Magyarországra is sugárzó UPC ellen a fogyasztóvédelmi szabályok betartatása érdekében. A luxembourgi bírák az ítéletet ismertető közlemény szerint világossá tették, hogy a UPC tevékenysége elektronikus hírközlési szolgáltatásnak minősül, amelyet a tagállamok regisztrációhoz köthetnek, és adatokat is kérhetnek a szolgáltatótól, hogy betartathassák a fogyasztóvédelmi szabályokat, azt viszont nem követelhetik meg, hogy szolgáltató fióktelepet vagy leányvállalatot létesítsen Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A képernyő mérete alapján fizetünk majd a filmekért

pén máj 2 , 2014
A frissen megjelent filmek letöltésének árát a képernyő mérete határozza majd meg a jövőben: aki mozivászon méretű kivetítőn nézi sokat, aki okostelefonon nézi, keveset fizet – vetítette előre Jeffrey Katzenberg egy kaliforniai konferencián. Ez lesz az árszabási modell a DreamWorks animációs stúdiójának vezetője szerint tíz éven belül. Katzenberg úgy kalkulált, […]
televízió

Friss, ropogós