Magyar Vöröskereszt: újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap

Magyar VöröskeresztÚjra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap; kórházak, idősotthonok, gyermekotthonok és magánszemélyek is pályázhatnak informatikai eszközökre a június 30-i határidőig.

A Magyar Vöröskereszt közleménye szerint a szociálisan rászorulók sokszor nem rendelkeznek az olyan, kapcsolattartáshoz, tanuláshoz, álláskereséshez, munkavégzéshez szükséges eszközökkel, mint az okostelefon, tablet, laptop. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap 2021 óta. A programban eddig résztvevők a három évre tervezett összeg 32 százalékát használták fel, így idén és jövőre még összesen mintegy 34 millió forint értékben lehet digitális eszközökhöz és szoftverekhez jutni – közölték, hozzátéve, hogy a Yettel a pénzösszeget biztosítja, a készülékek típusáról – a szükségletek ismeretében – a vöröskereszt szakértő csapata dönt.

A pályázatra szociálisan rászorulók – elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei, szociális és gyermekjóléti intézmények ellátottai -, valamint az alap éves költségvetése tíz százalékáig egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok) és ezen intézmények ellátottjai jelentkezhetnek. „A humanitárius szervezet kiemelt célkitűzése a társadalmilag sérülékeny csoportba tartozó személyek támogatása, egyes esetekben az elmagányosodás, más esetekben az esélyegyenlőtlenség csökkentése” – írták. A program fenntartható, hosszabb távú működéséhez más cégek, szervezetek és magánszemélyek számára is megnyitották a lehetőséget az alap támogatására.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A mesterséges intelligencia segítségével készült el az "utolsó Beatles-felvétel"

sze jún 14 , 2023
Paul McCartney a BBC egy rádióműsorában elmondta, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sikerült elkészítenie az „utolsó Beatles-felvételt”. A fejlett technológia segítségére azért volt szükség, hogy John Lennon hangját egy régi demófelvételről fel tudja használni egy szám befejezéséhez. McCartney azt mondta, hogy a szám elkészült, és még idén be is mutatják. […]
Beatles

És még ez is...