Ma még lehet jelentkezni a frekvenciapályázatra

oktatasMa adhatják be jelentkezésüket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasznosítási pályázatán indulók. A pályázatok értékelésénél a kiíró figyelembe veszi a pályázó által megajánlott díjat, valamint a lefedettségre és annak ütemezésére vonatkozó kötelezettségvállalást. A pályázati eljárást lezáró döntést a hirdetmény közzétételét követő 45. és 150. nap között kell meghoznia az NMHH-nak, és ez a határidő egy alkalommal legfeljebb harminc nappal meghosszabbítható a pályázati dokumentáció szerint.

A hatóság a Magyarországon mobiladat-forgalomra még nem használt 800 és a 2 600 megahertzes frekvenciasávokat, valamint a 900, az 1800 MHz-es, továbbá a 26 gigahertzes sávokból még ki nem osztott részeket hirdette meg értékesítésre. Az NMHH a meghirdetett frekvenciablokkokat kilenc csomagban értékesíti, amelyek egyszeri értékesítési díjminimuma együttesen 104 milliárd forint. A legértékesebb, A, B és C csomag pályázati díjai 33,2 milliárd, 31,7 milliárd és 27,2 milliárd forint. Ezek mindegyike tartalmaz 800, 900 és 2 600 MHz-es blokkokat, és közülük egy pályázó kizárólag egyre szerezhet frekvenciahasználati jogosultságot. A nyertesek a frekvenciákat 2034-ig jogosultak használni — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már csak egy hónapig lehet bibis a BuBi

hét jún 16 , 2014
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint mindenképpen megvalósul a budapesti közösségi kerékpáros rendszer, a MOL BuBi (Budapest Bicikli) — csak az a kérdés, hogy a rendszer számítástechnikai adaptálását végző T-Systems képes lesz-e július 16-ig elkészülni a fejlesztéssel. Már februárban látható volt a késés annak ellenére, hogy a gyűjtőállomások telepítése és […]