Már csak egy hónapig lehet bibis a BuBi

bubiA Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint mindenképpen megvalósul a budapesti közösségi kerékpáros rendszer, a MOL BuBi (Budapest Bicikli) — csak az a kérdés, hogy a rendszer számítástechnikai adaptálását végző T-Systems képes lesz-e július 16-ig elkészülni a fejlesztéssel.

Már februárban látható volt a késés annak ellenére, hogy a gyűjtőállomások telepítése és a biciklik szállítása rendben lezajlott, a 899 millió forintért megrendelt rendszer lelkét képező informatikai megoldások véglegesítése azonban jelentősen késik: például bizonyos funkciók nem működnek az érintőképernyős terminálon, a kártyás fizetés nem lehetséges még minden kártyatípussal. A BKK közölte: mintegy száz emberrel folyamatosan teszteli a rendszert, amely még most is számos szoftveres problémával és működési zavarral küzd, ezek javítása nélkül viszont nem vehetik át a rendszert.

A szerződés szerint április 7-ig kellett volna átadni a BuBit, azóta minden egyes nap után 1,8 millió forint kötbért számol fel a BKK. A kötbér legmagasabb összege 180 millió forint, ezt július 16-án éri el az alvállalkozó konzorcium. Ha eddig nem készül el a BuBi, akkor a BKK felmondhatja a szerződést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ericsson: jövőre lehagyják az emberiséget a mobil-előfizetések

hét jún 16 , 2014
Előrejelzések szerint 2015-ben a mobil-előfizetések száma meghaladja a Föld lakosainak számát. Az idén az első negyedévben globálisan 120 millióval gyarapodott az új mobil-előfizetések száma, egy év alatt pedig hétszázalékos volt a növekedés – derül ki az Ericsson legeslegfrissebb mobilitási jelentéséből. A 2014 első negyedévében értékesített összes telefon 65 százaléka okostelefon […]

Friss, ropogós