Durván nagy növekedésről számolt be az OTT-One

Sikeresen zárta a 2018-as évet az OTT-One Nyrt., hiszen főbb pénzügyi mutatói – árbevétele és adózott eredménye is – intenzíven növekedett az előző év azonos időszakához képest — írja az eco.hu. A társaság árbevétele 1,700867 milliárd forintra emelkedett, amely közel ötven százalékkal nagyobb a 2017-es adatnál. Adózott vállalkozási eredménye pedig több mint kilencven százalékkal haladta meg az előző évi eredményt 111,408 millió forintról 215,534 millió forintra. A társaság saját tőkéje 1,648534 milliárd forinttal, összesen 2,28473 milliárd forintra emelkedett. A társaság tevékenységét tekintve az elmúlt évben a streaming (digitális videótartalom kiszolgálás) mellett egyre nagyobb hangsúly kapott a biztonságtechnológiai üzletág. Ezen belül a blockchain alapú high-tech biztonságtechnikai fejlesztések, valamint a biometrikus azonosítás és az egyedi hardware megoldások kerültek a fókuszba. Ezen fejlesztések támogatása érdekében a vállalat folytatta intenzív k+f-tevékenységét az üzletágon belül, ezáltal világszínvonalú és innovatív megoldásokat kínálhat, akár még az ipar 4.0 területén is.

A streaming területén az OTT-One már több mint három éve szoros együttműködésben dolgozik a Telenor Magyarország Zrt.-vel: 2016 óta ugyanis a Telenor MyTV szolgáltatásának üzemeltetésért és továbbfejlesztéséért felel. Ezen felül a tavalyi évben további két jelentős együttműködést is kötött a vállalat a streaming üzletág keretein belül – stratégiai együttműködést indított a TV2 Csoporttal a tévéportfólió sporttartalmait közvetítő Spíler Extra videóstreaming alkalmazás fejlesztéséről és üzemeltetéséről, valamint partnerén keresztül együttműködésre lépett a Sony filmgyártással és -forgalmazással foglalkozó angliai leányvállalatával, a Columbia Pictures-szel. Utóbbi megállapodás értelmében, első körben 2019. augusztus 31-ig az OTT-One a technológiai kiszolgálója az induló „Sony Networks” alkalmazásnak a közép-európai régió négy országában: Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, a Lengyel Köztársaságban és Romániában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy változások a vezető informatikusoknál

sze ápr 3 , 2019
Új elnököt és alelnököt választott a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) közgyűlése, és az elnökségben is voltak személycserék. Takács Tibor korábbi elnök lemondott pozíciójáról, és távozott a szervezetből mivel karrierjét a KPMG vezető tanácsadójaként folytatja. Utóda Strausz György lett, aki 2016 óta alelnökként segítette Takács munkáját. Az elismert szakembernek nem lesz […]
taps

Friss, ropogós