Lassan vége az okostelefon-boomnak

appAz idén lassul az okostelefonok világpiaci forgalmának növekedési üteme az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat előrejelzése szerint. Az IDC szakemberei szerint az okostelefonok világpiaci forgalma amellett, hogy a fejlett régiók piaci telítettsége miatt a tavalyinál lassúbb ütemben növekszik majd, két mérföldkőhöz is elérkezik az idén: egyrészt a kínai piac növekedése első alkalommal marad majd el a világpiaci átlagtól, másrészt ugyanez történik majd az Android operációs rendszerrel működő okostelefonok forgalmával is.

Az IDC előrejelzése szerint az idén 1,447 milliárd okostelefont értékesítenek világszerte, 11,3 százalékkal többet, mint 2014-ben. Ezen belül az Android operációs rendszeren futó telefonok részaránya 79,4 százalék lesz. A készülékcsaládból 8,5 százalékkal többet adnak el az idén mint tavaly, 1,149 milliárd darabot. Az iOS operációs rendszeren futó készülékek értékesítési 23,0 százalékkal 237 millióra emelkedik, részarányuk 16,4 százalék lesz az idén. Windows operációs rendszeren futó okostelefont 46,8 milliót adnak el az idén, 34,1 százalékkal többet mint tavaly, amivel minden korábbi eredményt meghaladva 3,2 százalékos piaci részesedésre tesz szert idén a Microsoft. Az egyéb operációs rendszerrel rendelkező készülékek egy százalékos piaci részesedésre tesznek szert 14,2 milliós, a tavalyinál 3,9 százalékkal magasabb értékesítési volumen mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostelefónia: nem az ár az úr

pén máj 29 , 2015
Szinte minden termékkategória és szolgáltatás vizsgálata során az ár kerül ki győztesen a vásárlást befolyásoló tényezők közül, ezért különösen érdekes, hogy az okostelefonok esetében ez nem így van — áll az NRC okostelefon-használatot vizsgáló kutatásában. Persze az ár itt is nagyon fontos tényező, hiszen a smartphone userek 87 százaléka jelezte, […]
okostelefon

Friss, ropogós