Okostelefónia: nem az ár az úr

tepSzinte minden termékkategória és szolgáltatás vizsgálata során az ár kerül ki győztesen a vásárlást befolyásoló tényezők közül, ezért különösen érdekes, hogy az okostelefonok esetében ez nem így van — áll az NRC okostelefon-használatot vizsgáló kutatásában. Persze az ár itt is nagyon fontos tényező, hiszen a smartphone userek 87 százaléka jelezte, hogy fontos szerepe lesz az árnak a következő okostelefon-vásárlása során. Ugyanakkor az akkumulátor üzemideje még az árnál is valamivel fontosabbnak bizonyult, ezt a tulajdonságot ugyanis tízből kilencen sorolták a vásárlásra befolyással bíró jellemzők közé.
Nem véletlenül, hiszen ez az a szempont, amivel a legkevesebben (a smartphone-osok csak valamivel több mint harmada) elégedettek a jelenlegi készülékükkel kapcsolatban.

Az okostelefonosok számos fórumon hangot is adnak elégedetlenségüknek az üzemidővel kapcsolatban, és érdekes kérdésként vetik fel azt, hogy „az akkumulátorok vajon miért nem fejlődnek az okostelefonokkal együtt”. Az intereneten sok tesztet is lehet találni, amelyek a készülékeket az akkumulátor teljesítménye alapján hasonlítják össze. A PhoneArena 2014 júniusi tesztjéből például az derül ki, hogy az LG G3, a Samsung Galaxy S5 és a Sony Xperia Z2 azok a készülékek, amelyek átlépik a 8 órás, állandó használat melletti álomhatárt. Az iPhone5 ugyenezen a teszten csak 5 órát bírt. Sokaknak ugyanakkor a 8 órán felüli időtartam sem elegendő, számukra az akkumulátor mindenképpen szűk keresztmetszetnek számít, ha okostelefonokról van szó. Persze számos olyan trükk van (például automatikus jelkeresés és rezgő funkció kikapcsolása, fényerő alacsonyabb szintre állítása), amelyekkel az akkumulátor üzemideje jelentősen növelhető lenne, de ezeket az elégedetlenkedők sokszor nem próbálják, vagy nem akarják használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy kártya mindenek felett: tényleg jön az e-kártya

pén máj 29 , 2015
A nemzetgazdasági miniszternek, a belügyminiszternek és a Miniszterelnökséget vezető miniszternek adott feladatot a kormány a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adókártya, a tb-kártya és az útlevél szerepét fokozatosan átvevő e-kártya megvalósításával kapcsolatban a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat értelmében. Eszerint a nemzetgazdasági miniszternek július 1-ig gondoskodnia kell az e-kártyával […]
póker, kártya

Friss, ropogós